Udeleženci festivala bodo v dveh festivalskih dneh imeli priložnost prisluhniti 40 vrhunskim mednarodnim in domačim strokovnjakom, se udeležili dveh delavnic in prisluhnili pogovorom na okroglih mizah. Za prestižne oglaševalske nagrade se poteguje 366 prijavljenih del, žirija pa razkriva dela, ki so se uvrstila v ožji izbor. Zmagovalci in dobitniki nagrad in priznanj bodo znani v petek zvečer na slavnostni podelitvi.

Notebook SOF

Znani so finalisti

Letošnji predsednik žirije Mitja Petrovič, samostojni svetovalec na področju tržnega komuniciranja, je skupaj z osmimi strokovnimi člani žirije ocenil 366 prijavljenih del. Težko pričakovane finaliste letošnje tekme, si lahko ogledate v spletnem katalogu del 2018.

Zlata noč bo razkrila prejemnike prestižnih SOF nagrad in priznanj v vseh 13 tekmovalnih skupinah. Znan bo zmagovalni dvojec natečaja Mlada kreativca, ki bo odpotoval na festival Cannes Lions ter se v konkurenci celega sveta boril na tekmovanju Young Lions. Podelili bomo tudi prestižni nagradi za Oglaševalsko osebnost in Oglaševalca leta 2017. Vrhunec večera bo razglasitev Znamke leta 2018 in Agencije leta 2018.

Družabno dogajanje

Na festivalu bomo slavili kreativnost in posel in poleg kakovostnega kongresnega programa, udeležence čaka tudi pestro družabno dogajanje. SOF bosta otvorila Domen Husu in Samo Muhič iz Yin + Young. Udeležencem pripravljata pregled najbolj uglašenih del preteklega leta, ki kljub nadzvočnemu tempu oglaševalskega posla s svojo kreativno ubranostjo odzvanjajo nad povprečjem. Izpoved pravega prodajalca pripravlja Lovro Peterlin iz A1, iz Velike Britanje pa na festivalski oder prihaja Filippo Vizzotto, Shazam. Med drugim, bodo danes slušatelje navdihovali še: Željko Plesac, Infinum, ilustrator Mitja Bokun, Thomas Kolster, Mr. Goodvertising iz Danske, Sašo Dimitrievski, Pristop skupina, Ron Cregan, Endangered Species, in še mnogi drugi. Ob 22. uri se dogajanje seli v Klub Paprika ob portoroški promenadi, kjer bo za zabavo poskrbela glasbena skupina KiNG FOO.

V petek zjutraj bomo jutranjo kavo pili na Terasi SOF, kjer bodo o verižnih blogih spregovorili gostiteljica pogovora Petra Kovič, Svet kapitala ter gostje Stipe Jerić, Maribox, Tomaž Volk, InsurePal in ADACTA, Tim Mitja Žagar, ICONOMI. 50 koristnih in odkritih nasvetov kako prodati izredno kreativne ideje bo z udeleženci delil Vladimir Ćosić iz McCann Beograd, o podatkih in kreativnosti bosta spregovorila Janez Rakušček, LUNA\TBWA in Manuel Wenzel, TBWA\ Switzerland, poseben gost petkovega dogajanja pa bobiatlonec Jakov Fak, ki je nedolgo nazaj osvojil srebrno olimpijsko kolajno v Pjongčangu. Pogovor z njim bo vodil novinar Saša Jerković.

Nedvomno pa bo večer zaznamovala Zlata noč s podelitvijo nagrad in priznanj s pričetkom ob 20. uri. Po podelitvi bomo slavili zmagovalce, za plesne ritme in noro zabavo bosta tradicionalno poskrbela duo Diskobajagi.

Več: www.sof.si

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj