Več časa kot kdajkoli smo namreč prebili – in mnogi še vedno prebijejo – notri, zato je postalo toliko bolj pomembno, da se tudi doma počutijo lepi in urejeni in obenem udobno. Mnogi so zato pripravljeni več odšteti za udobna in lepa oblačila za doma in pižame, saj toliko več časa prebijejo doma.

Lepša in bolj kakovostna oblačila za doma ali ‘lounge wear’ so tako v zadnjih, skorajda dveh, letih ‘pandemije’ postala izjemno zaželena. In ker se je povečalo povpraševanje, se je seveda povečala tudi ponudba. Tako so jih v svoje kolekcije dodali praktično vsi ponudniki in proizvajalci oblačil oz. blagovne znamke in najdemo jih lahko tako pri najcenejših kot tudi dizajnerskih.

In tako so medtem, ko so nekateri izgubljali zaposlitve in so jim propad(a)la podjetja, drugi trdo delali – in obogateli. Bili so ob pravem času na pravem kraju, bi lahko rekli. Med njimi je Olivia von Halle, ki ponuja luksuzne pižame in ‘lounge wear’, ki jih kupujejo tudi zvezdniki.

“Ja, Covid je bil velik izziv,” je povedala in dodala, kako trdo so delali v teh težkih časih. “A medtem, ko so ostali užitki odpadli, so se ljudje obrnili bolj proti vsakodnevnim luksuznim stvarem. Neizmerno srečo smo imeli, da so se ljudje dobro odzvali na bolj luksuzno domačo garderobo.”

“Prišlo je do neverjetnih sprememb glede tega, kako se oblačimo in za kaj se oblačimo. Ljudje sedaj posvečajo toliko pozornosti svojim pižamam in domačim oblačilom, ker pač toliko časa preživijo doma.”

Luksuz ima visoko ceno, a to je pač cena avtentičnosti, pravi

“Ko smo lansirali svoje kolekcije, ni nihče toliko pozornosti posvečal pižamam, a to se je zelo spremenilo – sploh zadnji dve leti. Mislim, da je nato sledil nekakšen sproščen pristop k oblačenju, kar razloži, zakaj so bili naši dekadentni potiski tako dobro sprejeti.”

Pižama Olivia von Halle

Seveda pa Olivia von Halle izdelki niso ravno poceni – kupujejo jih večinoma zvezdniki in podobni. Pižame stane jo med 350 in 600 evri in udoben komplet iz kašmirja za doma skoraj 1.200 evrov, a Olivia pravi, da mnogi varčujejo za to in investirajo. Trdi, da je to posledica tega, da so ljudje začeli vlagati več truda – in denarja – v to, kako se počutijo doma in kako so videti. Hkrati pa želijo imeti nekaj, kar bodo lahko res večno nosili in cenili.

“Zavzemamo se za nekakšen izrazit glamur, naše osnovno poslanstvo pa je ustvariti vrhunsko luksuzno garderobo. Vemo, da naše stranke razumejo, da ima razkošje visoko ceno, vendar je to cena avtentičnosti – zlasti pri mlajših strankah, ki z veseljem varčujejo in vlagajo v kose, za katere vedo, da bodo prestali test časa.”

Udobno in lepo urejeni smo lahko tudi za manj denarja

Seveda pa ni nobene potrebe, da kupujemo tako drage izdelke, če želimo biti tudi doma lepo urejeni – oz. si tega ‘večina ‘navadnih smrtnikov’ niti ne more privoščiti. Oblačila za doma oz. ‘lounge wear’, kot že omenjeno, ponujajo vse blagovne znamke in tudi med (naj)cenejšimi boste našli kose, ki mirno parirajo nekajkrat dražjim.

Zato vam dajemo nekaj namigov, na kaj biti pozorni pri nakupih.

1. Izberite naravne materiale

Bodite pozorni, da gre za mešanice z naravnimi materiali, npr. z viskozo, volno ali kašmirjem. Izogibajte se 100% poliestra ali akrila, saj se hitro zmucka, elektri in obremenjuje okolje (potrebnih je več 100 let, da razpade). Tudi zdravju so seveda bolj prijazni naravni materiali.

2. Izberite pletenine

Za kar najlepši videz pozabite na jersey materiale in raje izberite pletenine. Sploh za zimske kose in komplete, saj so videti veliko bolj elegantno, zaradi raztegljivosti pa so tudi izjemno udobni.

3. Izberite debelejše tkanine

Da vas ne bo zeblo, se izogibajte tankim, ‘cunjastim’ pleteninam, kakršne vam bodo prav prišle poleti, in raje izberite kakovostne, debelejše pletenine. Najdete jih skorajda pri vseh cenovno dostopnih znamkah, kot so Mango, Zara, Massimo Dutti ipd.

4. Izberite naravne, nevtralne odtenke

Tako boste videti elegantno,kajti več barv, kot damo nase in bolj kot so pisane, manj prefinjeno smo videti. Izbirajte torej med krem, bež, rjavimi, temno modrimi in črnimi odtenki.

Nekaj idej

Predstavljamo vam nekaj idej lepih, elegantnih oblačil za doma, v katerih se boste počutile ne le lepe in urejene, temveč tudi udobno. Čas je, da razvlečene trenirke zamenjamo za lepše kose, saj si zaslužimo, da se tudi doma počutimo lepe in ženstvene.

PREBERITE TUDI: 5 načinov, kako nositi belo oz. svetle odtenke od glave do pete

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj