Čopič za rdečilo

Čopič za nanos rdečila ali “blusha” je za razliko od čopiča za puder manjši in ponavadi rahlo sploščene oblike (čopič za puder je lahko popolnoma okrogel ali pa rahlo sploščen) in je prav tako iz naravnih dlak. Tudi ta mora biti lepo mehak, dlake pa lepo zaobljene. V osnovi sta dve obliki čopičev za nanašanje rdečila – eden je podoben čopiču za puder, le da je manjši in je simetričen, druga vrsta pa so rahlo prirezani, nagnjeni čopiči. Oboji so v redu in gre zgolj za osebne preference – kar je ključno, je le kakovost in ustrezna dolžina dlak. Ponavadi je tako, da se oblike, ki se je najprej navadite, poslužujete tudi v prihodnosti.


čopič za rdečilo za lica


čopič za rdečilo za lica


Način uporabe: glede ne pigmentacijo rdečila se bolj ali manj narahlo dotaknemo rdečila v kamnu in ga z nežnimi, ovalno-krožnimi gibi nanesemo na ličnice proti ušesom. Če imate rdečilo v prahu (npr. mineralna rdečila), bodite zelo previdne, da boste otresle odvečen pigment, da ne bo končni rezultat preveč intenziven. Hkrati pa ne glede na vrsto rdečila ne pojdite v nasprotno skrajnost, ko vam vsi rečejo, da rdečila ni opaziti in da ste videti blede. Namen nanosa je zdravo zardel videz in ne brezobličen enodimenzionalen obraz.Čopič za senčila – za celo veko


Ta čopič je ponavadi največji izmed čopičev, namenjenih za nanašanje senčil na veke. Namenjen je nanosu osnovnega senčila na celo veko, ki je hkrati podlaga za vse nadaljnje odtenke in dizajne očesnih make upov. Uporaba je preprosta, saj z njim nanesete senčilo (ki je praviloma svetle barve in lahko rahlo sijoče) od roba trepalnic do obrvi.


čopič za senčila za nanos na celo vekoČopič za senčila – za poudarjanje gube v veki


Je eden najpomembnejših čopičev za ličenje oči. Namenjen je poglabljanju oči in pogleda, ki ju dosežemo z nanosom temne in ne pretirano sijoče sence v gubo veke (ang. crease). Najbolj klasičen model ima precej dolge dlake, je ozek in okrogel. Ker gre za čopič za ličenje oči, so mehke, kakovostne dlake še toliko bolj pomembne.


čopič za senčila za nanos v gubo veke


Način uporabe: s konico poberemo ustrezno količino temne sence in z napol odprtim očesom nanesemo v gubo z gibi levo-desno. Če želimo oko še malce optično podaljšati, potegnemo še malce bolj navzven, da dobimo t. i. mandljasto ali mačjo obliko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj