Deli

A zdrava niso le za naše telo, temveč tudi kožo. Vse namreč kaže, da je olje iz chia semen novo ‘it’ olje, ki poskrbi za mladostno, napeto, sijoči in nahranjeno kožo.

Kaj je chia olje?

Chia olje dobijo iz hladnega stiskanja chia semen. Ako ohrani vse koristne snovi, ki jih vsebujejo že chia semena: omega-3 maščobne kisline, vitamine in minerale ter antioksidante. Vse to so koži izjemno koristne sestavine, ki jo hranijo, ščitijo, negujejo in pomlajujejo.

Njegova prednost je, da je lahko in se hitro vpije v kožo ter, razen v primeru prekomernega nanosa, ne pušča mastnega sijaja. Chia olje tako kožo pomirja in deluje protivnetno; z antioksidanti ščiti pred škodljivimi zunanjimi vplivi ter KOŽO hrani in s tem preprečuje izsuševanje in postaran videz. Nekateri uporabniki pa so poročali celo o izboljšanem stanju nečistoč.

PREBERITE TUDI: Chia semena – skromna hrana super razsežnosti

Kako ga uporabljati?

Tako kot vsa ostala olja za nego kože – mandljevo, olivno, arganovo, šipkovo, kokosovo … lahko tudi chia olje uporabljate predvsem na 4 načine:

1. Uporabite in nanesete ga samostojno, brez kombiniranja s serumi in kremami. Ta način bo primeren predvsem za suhe kože. Ker koža v večini primerov potrebuje tudi vlago, ki jo dobimo iz krem, losjonov in serumov, samostojna uporaba večini ne bo ustrezala.

2. Tanek sloj nanesete na kožo in preko nanesete serum ali kremo. Lahko pa ga nanesete po tem, ko ste nanesli serum ali kremo.

3. Pred nanosom na kožo ga med prsti zmešate s svojo kremo, losjonom ali serumom in mešanico nanesete na kožo.
Ker je tako nežno, kakovostno in hranljivo, je idealno tudi za nego kože okoli oči.

4. Uporabite ga za metodo čiščenja kože z oljem ali Oil cleansing method.

PREBERITE TUDI: Čiščenje obraza z oljem ali Oil Cleansing Method (OCM)

Tudi za lase

Chia olje pa je primerno tudi za nego las, zato ga lahko uporabljate, če imate suhe lase oz. lasišče ali suhe in poškodovane konice las. Če so suhe le konice las, ne pa tudi lasišče, pazite, da ga nanesete le na konice, da ne bo videti, da imate mastne in nesveže lase.
Idealno pa je tudi za poudarjanje kodrov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here