Po zadnjih podatkih že več kot 9.000 slovencev dnevno išče informacije o lastnem zdravju na spletu. Zaradi hitrega načina življenja, ki nam prepušča vedno manj časa tudi za najnujnejše stvari, se šele vsak drugi o tem posvetuje tudi s strokovnjakom. Dostop do velike količine podatkov pa še ne pomeni, da jih znamo vedno pravilno in varno uporabiti. Še toliko manj, ko gre za lastno zdravje ali zdravje svojih bližnjih. Posledica tega je, da se ljudje na podlagi podatkov s spleta vse pogosteje napačno zdravijo ali obiščejo strokovnjaka šele, ko težava postane resna. Vse to pa močno otežuje in podaljšuje uspešno zdravljenje, ki bi lahko bilo ob pravočasnih in pravilnih ukrepih celo enostavno. Zaradi tega naraščujočega problema in tveganja za zdravje vseh, ki bi se odločili zdraviti brez posveta s strokovnjakom, je mlada ekipa slovenskih strokovnjakov začela z razvojem rešitve, ki ne bi uporabnikom olajšala le dostopa do zdravstvenih informacij po svoji meri, ampak jih zbližala z vsemi strokovnjaki, ki so pripravljeni pomagati pacientom tudi takrat, ko slednji ne morejo do njih. Svojo rešitev so poimenovali CheckMeApp.

Aplikacija, ki jo zgovorno predstavlja slogan 'Check Me App – najboljša pomoč, ko posvet s strokovnjakom ni mogoč' je torej namenjena vsem, ki iščejo prve zdravstvene informacije na spletu in predvsem tistim, ki bi se zdravili brez posveta s strokovnjakom. Edinstvenost aplikacije je v strokovnem algoritmu, ki ga je ekipa razvijala kar tri leta in danes omogoča napredno obravnavo vsakodnevnih zdravstvenih težav, ob upoštevanju splošnega zdravstvenega stanja uporabnika (npr. nosečnost in dojenje), morebitno prisotnost kroničnih obolenj (sladkorna bolezen, visok krvni tlak idr.), alergij in sočasno zdravljenje z zdravili. Vse omenjene podatke aplikacija uporabi za oblikovanje končnih informacij o zdravstvenih simptomih, potencialno uporabnih zdravilih in predvsem vsakodnevnih ukrepih, ki jih lahko uporabnik naredi za ohranitev ali izboljšanje lastnega zdravja. Vodja razvoja CheckMeApp dr. Miha Vivoda pa ob tem izrecno poudarja, da aplikacija ni namenjena spodbujanju zdravljenja brez posveta s strokovnjakom. Ravno obratno. Z aplikacijo skušajo uporabniku tudi pomagati zaznati primere, ko bi bilo zdravljenje brez posveta s strokovnjakom tvegano. V teh primerih CheckMeApp ne samo uporabnika na to opozori, ampak mu pomaga celo stopiti v stik s strokovnjakom po njegovi meri.

"Delati dobro je naš največji izziv in hkrati naše največje zadovoljstvo," pravi predstavnik ekipe. Da bi lahko iz prve roke preverili ali so na pravi poti in kateri izzivi jih še čakajo v prihodnje, ekipa vabi k testiranju vse tiste, ki bi s svojimi željami in konstruktivnimi komentarji želeli prispevati ne samo k razvoju te inovativne rešitve, ampak narediti nekaj dobrega za zdravje vseh ljudi. "Samo združeni bomo lahko naredili nekaj izjemnega," končuje Vivoda in vabi, da se jim pridružite na www.checkmeapp.si.
 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj