Čeprav na prvi pogled morda ne deluje tako, pa je dejstvo, da je bilo za ustanoviteljico modne hiše Chanel’s, Gabrielle “Coco” Chanel, udobje daleč najpomembnejše. Coco Chanel je osvobodila ženske neudobnih, tesnih oblačil in predstavila slavni suknjič iz tvida s krajšimi rokavi, ki je udoben kot jopica, ki je postal večna klasika.

What’s your best quarantine purchase? I got these from @nordstrom during that crazy day when #CHANEL was 10% off on classic pieces! (Thank you to @matt.nyc.designer for making that happen!) I always save up Nordy notes from using my Nordstrom card so these babies were freeeeeeee! . Today I went through the Nordstrom sale preview and loaded up my wish list. I’m excited! I have my eye on the Fendi sunnies and every @spanx item lol. Are you into the #NSALE? I’ll be posting my picks as it happens! . Only 2 days left to enter my Louis Vuitton Key Pouch Giveaway! Scroll down on my profile to find the post and enter. Share to stories for a bonus entry! Find it here: @doctorafoxy . . . . . . . . . . . . . #Nordstrom #ChanelEspadrilles #Chanel #ChanelShoes #ParisianStyle #CocoChanel #IHeartChanel #HermesClicClac #DavidYurmanBracelet #TennisBracelet #NordstromSale2020 #QuarantineShopping

A post shared by Michelle *Designer Deals* (@doctorafoxy) on

 

Ko so modno znamko prepustili Karlu Lagerfeldu, je na tem mestu ostal kar 30 let in uspešno nadaljeval njeno tradicijo. Poleg vrste silhuet in modnih dodatkov, značilnih za to modno hišo, pa je Lagerfeld ustvaril še en hit, ki doslej še ni zaslovel tako, kot bi si zaslužil: gre za Chanel espadrile oz. špagarice, kot smo jih nekoč imenovali.

Špagarice so bile nadvse modne in priljubljene v 40-ih in 50-ih, saj so sestavljale sproščeno poletno garderobo zvezdnic kot sta bili Audrey Hepburn in Lauren Bacall. Nosila jih je seveda tudi ‘Coco’ Chanel v svojih pobegih na francosko riviero. Pogosto jih je kombinirala z biserno ogrlico in slamnikom.

 

V sedemdesetih je špagarice oživel Yves Saint Laurent, ki je oblikoval platformo in peto iz jute; medtem ko je Lagerfeldova različica ugledala luč šele leta 2013, ko je v spomladansko-poletni kolekciji predstavil pastelno pisano paleto obuval, ki so bile okrašene z velikim dvojim C-jem – značilnim znakom za Chanel. Za njih je značilna konica prstov v drugačni barvi, kar daje vtis daljših nog.

Kar nekaj let kasneje je Lagerfeld lansiral še nekaj različic obuvala: med drugim iz mehkega usnja, ki smo jih lahko videli na zvezdnicah kot so Kendall Jenner, Kelly Rowland, Katie Holmes in Alessandra Ambrosio. In medtem, ko občudujete zadnjo kolekcijo na Chanel.com, si lahko omislite tudi navadne špagarice.

PREBERITE TUDI: Karl Lagerfeld posnel film o Coco Chanel

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj