… novosti stroke in trendi za pomladno-poletne dni. Prvi vikend v februarju bo tudi letos v znamenju lepote, saj bosta v Celju potekala sejma za lepoto las Frizerstvo in za lepoto telesa Kozmetika. Tretja ponovitev strokovnih sejmov, ki sta namenjena vsem, ki se profesionalno in ljubiteljsko ukvarjajo z nego telesa in las, pa tudi tistim posameznikom, ki se zavedajo pomena skrbi za svoje telo za splošno dobro počutje in bivanje, prinaša ponudbo 67 direktno prisotnih podjetij iz Slovenije in tujine oz. več kot 150 uglednih blagovnih znamk iz 18 držav. Dogajanje na razstavnih prostorih, ki bo potekalo v znamenju demonstracij oz. prikazov novosti in razvojnih dosežkov na področju frizerstva in kozmetike, bo pomembno dopolnjeval program na dveh velikih odrih ter 9. mednarodno tekmovanje oblikovanja nohtov Nail Design 2012.

celjski_sejem_2012

“Sejma v svoji tretji ponovitvi prinašata vrhunske nastope najboljših mojstrov svojega poklica. Na ogled bodo najbolj ekskluzivne blagovne znamke, glamurozne kreacije, seveda pa bosta sejma predvsem predstavila novosti v tehnologiji in tehnikah dela na področju frizerstva in kozmetike. Ogledati si bo mogoče kar nekaj novosti, ki bodo na našem trgu predstavljene prvič. Razstavljavci pa bodo predstavili tudi trende za letošnje leto,” je na današnji novinarski konferenci pojasnila izvršna direktorica družbe Celjski sejem d.d. Breda Obrez Preskar.

Dva velika odra za showe – Na delavnicah do skrivnosti italijanske mojstrice ličenja

Sejemsko dogajanje bo znova pomembno sooblikovalo dogajanje na dveh velikih odrih, kjer se bo odvilo 10 velikih frizerskih nastopov. Priznanim domačim frizerskim mojstrom se bodo pridružili ambasadorji najboljših blagovnih znamk iz tujine, priložnost za predstavitev svojim bodočim stanovskim kolegom pa bodo našli tudi mladi. Dijaki srednje frizerske šole Celje bodo tako pod pokroviteljstvom avstralske kozmetike Fudge – uporabnica teh izdelkov je tudi pevska diva Lady Gaga – nastopili v predstavi Botox mladosti. Posebno presenečenje pa se obeta tudi v nedeljo, ko bo na velikem odru sejma Frizerstvo natopila frizerska zvezda JV Evrope.

Tudi na velikem odru sejma Kozmetika se bo odvilo več kot 10 aktualnih demonstracij in predavanj. Posebna gostja sejma pa bo znova mojstrica gledališke maske, mode, televizije in filma Dorina Forti. Italijanska mojstrica bo svoje bogato znanje najboljšega ličenja delila tudi na treh delavnicah na temo poročnega ličenja, specialnih efektov in poslikave obraza, kjer se bo posebej posvetila poslikavi obraza otrok.

Največje mojstrice in mojstri oblikovanja nohtov pa se bodo pomerili na 9. mednarodnem tekmovanju  oblikovanja nohtov Nail Design 2012, ki ga v okviru sejma Kozmetika organizira Akademija Studio Lepota. Direktorica Akademije Studio Lepota Mojca Janežič je na novinarski konferenci med drugim razložila, da se je v minulih osmih letih na tekmovanju pomerilo že več kot 250 tekmovalk in tekmovalcev iz Slovenije in tujine. Udeležba na domačem tekmovanju pa je pogosto tudi dobra odskočna deska za tekmovanja v tujini kjer dosegajo zelo dobre rezultate.

Organizirani obiski strokovne javnosti iz tujine

V Celjskem sejmu so znova poskrbeli, da si bodo sejemsko dogajanje ogledali tudi številni obiskovalci iz tujine, ki se profesionalno ukvarjajo z nego las in telesa. “Pričakujemo obiskovalce iz Srbije, BiH in Hrvaške. Skupaj je do tega trenutka organizirano prihod napovedalo za pet avtobusov strokovnih obiskovalcev, med katerimi prevladujejo frizerji,” je razložila izvršna direktorica Breda Obrez Preskar in dodala, da je k temu potrebno prišteti še vsaj strokovne obiskovalce iz Hrvaške, ki se predvsem odločajo za individualni obisk sejmov.

Vikend lepote bo mogoče v soboto, 4. februarja, obiskati med 10. in 19. uro, v nedeljo, 5. februarja, pa med 10. in 18. uro. Cena vstopnice za odrasle je 8,00 EUR, otroci, dijaki in študenti pa bodo zanjo odšteli 5,00 EUR.

Več podrobnosti o dnevnem dogajanju na sejmih je mogoče najti na www.ce-sejem.si.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj