… maščobe na naše zdravje, bi lahko napisali cel roman – eden izmed vplivov je tudi ta, da povečana telesna teža poveča nevarnost za nastanek raka dojk. Raziskava, opravljena v ZDA na Fred Hutchinson Cancer Research Centre v Seattlu pa je dala novo upanje, saj pokazala, da če shujšamo, lahko ta rizik močno zmanjšamo.

rak_dojke

V raziskavi je sodelovalo 439 žensk in tistim, ki so se zdravo in zmerno prehranjevale ter redno gibale, so se določeni tipi testosterona in estrogena, ki so povezani z nastankom raka dojk, močno znižali. To se je zgodilo v osupljivih 70 % primerov.

Vodka raziskave, dr. Anne McTiernan zato priporoča vsem ženskam, ki so predebele, naj čim prej shujšajo, saj s tem zmanjšajo nivo ključnih hormonov v telesu in s tem tudi možno0st, da zbolijo za rakom dojk. Povedala je še, da že če predebela ženska izgubi le 5 % svoje telesne teže, je njen rizik zmanjšan za kar četrtino: “Močno priporočamo, da živite zdravo in se znebite odvečne telesne maščobe, če jo imate, saj to močno zmanjša nevarnost, da zbolite za rakom dojk.”

Samo v Veliki Britaniji vsako leto odkrijejo kar 134.000 novih primerov raka dojk, ki so rezultat nezdravega načina življenje, ki vključuje kajenje, prekomerno uživanje alkohola, nezdrava prehrana, debelost in odsotnost gibanja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj