… sina, ki je tretji v vrsti za britanski prestol. Včeraj zjutraj je odjeknila novica, da so Catherine odpeljali v zasebno bolnišnico St Mary, kjer je bilo že vse pripravljeno za porod britanskega prestolonaslednika ali prestolonaslednice. Letos januarja je namreč kraljica Elizabeta II. z odlokom spremenila skoraj stoletje staro pravilo o prenašanju nazivov na naslednike britanske krone, kar pomeni, da bi tudi morebitna hči Williama in Catherine dobila naslov princesa in bi lahko postala kraljica.

Iz Kensingtonske palače so včeraj pozno popoldne sporočili, da je ob 17.24 po našem času Kate Middleton rodila zdravega dečka, ki je ob rojstvu tehtal 3,8 kilograma. Spročili so še, da se tako mati kot dojenčke počutita dobro in da je porod potekal normalno in brez težav.


telegraph.co.uk

Kraljica Elizabeta II. naj bi bila nad rojstvom pravnuka navdušena, prav tako sta se prvega vnuka zelo razveselila princ Charles in njegova žena Camilla. V skladu s tradicijo so bili o rojstvu otroka najprej obveščeni kraljica, britanski premier David Cameron, generalni guvernerji Commonwealtha (Skupnosti narodov), družina Middleton in ožji člani kraljeve družine.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj