… praktično vse zvezdnice, ki nekaj dajo na svoj imidž, saj predstavljajo pravi statusni simbol. A julija letos so dobile negativni prizvok, ko je britanska igralka in pevka Jane Birkin, po kateri se imenujejo, zaprosila Hermès, naj spremenijo ime torbic. To se je zgodilo, ker je organizacija za zaščito živali PETA opozorila, da s krokodili, iz katerih kože jih izdelujejo, ravnajo zelo grdo.

Hermès se je na njeno zaskrbljenost odzval: “Upoštevajoč srčno zaskrbljenost, ki jo je izrazila Jane Birkin, ter njeno prošnjo za razlago, je Hermès trdno zagotovil in se zavezal k etičnemu ravnanju s krokodili na partnerskih farmah,” je Hermès povedal za Vogue UK. Povedali so še, da je PETin video izpostavil 'osamljeni incident' ter da bodo prevzeli redni nadzor, da bo pri tem incidentu tudi ostalo. A PETA se ne strinja: “Jane Birkin je dober človek, a mislimo, da so ji pri Hermèsu dali lažno zagotovilo.”


JLo in Kim Kardashian sta dve izmed zvezdnic, ki ne moreta brez svoje 'birkinke'

Ko je julija Jane Birkin videla Petin posnetek ravnanja s krokodili, ki so ga objavili na svoji strani, je podala izjavo: “Ker so me opozorili na krito ravnanje s krokodili med njihovim klanjem, da bi naredili Hermès torbice, ki nosijo moje ime, sem prosila Hermès, naj ne imenujejo birkinke iz krokodilje kože po meni, dokler ne bodo lepše ravnali s krokodili. V odgovor je Hermès podal naslednjo izjavo: “Jane Birkin je izrazila zaskrbljenost kar se tiče načina klanja krokodilov. Njeni komentarji ne vplivajo na naše dolgoletno prijateljstvo in zaupanje, ki ga imamo že toliko let. Hermès spoštuje in ceni njene občutke in smo bili tudi sami šokirani nad posnetki. Preiskava na farmi v Teksasu je v teku in vsaka kršitev pravil bo sankcionirana. Hermès poudarja, da to ni njihova farma in da kože niso uporabljene za izdelavo Birkin torb.”

PREBERITE TUDI: Zakaj Jane Birkin ne nosi več 'birkinke'?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj