Topli dnevi se nam približujejo, prodajne police pa se že polnijo s pomladanskimi oblačili, zato smo se odločili vam predstaviti barve, ki to sezono kraljujejo na modnih pistah. V letošnjih modnih trendih barvno prevladujejo nevtralne barve, kot so rjava, siva in peščena, ter seveda stalnici črna in bela barva. Vendar pa se v monotonosti umirjenih barv pojavljajo tudi žive in kričeče predstavnice barvne lestvice, ki bodo spomladanska in poletna oblačila popestrile in navdihnile s svežino. Tako vam tokrat predstavljamo nove barvne zapovedi, ki se kažejo v rumeni, zlati, modri, črni in beli barvi, ter klasični črno-beli kombinaciji.

Jil Sander pomlad-poletje 2007

Rumena
Rumena je verjetno največji barvi trend prihajajoče sezone. Skorajda ni kreatorja, ki je v svoji kolekciji ne bi uporabil in izkoristil njene živahnosti. Rumena je krasna barva za vse, ki želite izstopati ali svojim oblačilom preprosto vdihniti nekaj življenja in živahne razposajenosti. Ker se pojavlja v vseh odtenkih vam prav gotovo ne bo težko izbrati kakega zase. Razpon odtenkov sega od pastelno rumene preko rumene z oranžnim nadihom, pa vse do živo rumene. Napačnega odtenka ni, poskrbite le, da se boste dobro počutili, ter da bo odtenek pristajal vaši polti in splošnemu videzu.

 Calvin Klein pomlad poletje 2007  Valentino pomlad poletje 2007  Versace pomlad poletje 2007
 Calvin Klein Valentino  Versace 

 
Zlata
Zlata barva je, podobno kot rumena, zasužnjila modni svet. Naj bodo vanjo odeti modni dodatki, le del oblačila ali celostna podoba, zlata je popolnoma »in«. Kot pri vseh ostalih barvah so tudi pri zlati aktualni vsi odtenki, pomembno je le, da se blešči. Če se boste odločili za celostno podobo v zlati barvi, bo primernejša za veličastnejše pozornosti, zlati modni dodatki pa bodo kot nalašč za sproščene trenutke dneva. Paziti je pa potrebno, da boste zlato barvo uporabljali v skladu z dogodkom za katerega se oblačite, saj zna za v službo ali sprehod po mestu popolnoma zlata oprava delovati preveč kičasto in izumetničeno.

 Alberta Ferretti pomlad poletje 2007  Vera Wang pomlad poletje 2007  Ellie Saab pomlad poletje 2007
 Alberta Ferretti  Vera Wang  Ellie Saab

Modra
Modra, barva morja, je spet na vrhu barvne lestvice za to sezono. Odtenek ni pomemben, se pa modni svet bolj nagiba k močni in temni modrini. Modra barva je nadvse primerna za preživljanje spomladanskih in poletnih dni, saj nas spominja na poležavanje ob morju in nam tako pričara vroče trenutke tudi, ko se sprehajamo po vročih mestnih ulicah. Modra je prav tako tudi barva, ki pristaja vsaki ženski, ne glede na starost, postavo, barvo las in oči. Je edinstvena in izjemna. Prilagodite odtenek svojemu počutju in izgledu ter zasijte v morski modrini.

 Oscar de la Renta pomlad poletje 2007  Louis Vuitton pomlad poletje 2007  Emporio Armani pomlad poletje 2007
 Oscar de la Renta  Louis Vuitton  Emporio Armani

4 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj