Obstaja več kot 1000 vrst bambusa, a srečni bambus v resnici ni eden izmed njih, saj ta tako imenovan bambus sploh ni bambus. Stebla sicer zelo spominjajo na palice rastline bambusa, ampak v resnici je to dracaena; dracaena sanderiana oz. dracaena braunii. Lucky Bamboo je že več tisoč let del kitajske kulture, vendar je v zadnjih 15 letih postal priljubljen povsod po svetu. Zakaj bi ga imeli?

PREBERITE TUDI: 6 sobnih rastlin, ki jih preprosto ne morete ubiti

Je odlično darilo drugim in sebi

Bambus sreče je odlično darilo; namesto vrtnice ali šopka rož, ker je obstojen dlje časa. V vazi ga imate ob pravilni negi namreč lahko tudi nekaj let. To pomeni, da bo podarjeno darilo še dolgo razveseljevalo v domu obdarovanca. Bambus je tudi odlično darilo samemu sebi. Bambusove palčke niso drage, najdete jih v cvetličarnah. ‘Pocrkljajte’ se!

Bambus je po Feng-shuiju zelo cenjen

Po Feng-shui vedi bambus prinaša srečo. Je simbol vitalnosti in rasti. V dom prinaša dobro energijo in mir. Predstavlja 5 feng-shui elementov: voda, les, ogenj, zemlja in kovina.

Pomembno naj bi bilo tudi število bambusov, ki jih imate v svojem domu:

  • 2 za ljubezen in zakon;
  • 3 za veselje;
  • 5 za zdravje;
  • 8 za obilje in
  • 9 za srečo.

Nega

Bambus potrebuje vodo in ljubezen. Bambus sreče imate lahko na svetlem mestu, a ne na direktni sončni svetlobi. Vodo menjajte redko (1x mesečno), preveč sveže vode mu namreč ne dene dobro. Ne marajo trde vode, zato mu dajte raje malo postano. Vode naj bo toliko, da prekrije korenine, in ni več in manj. Naj ne bo na prepihu ali pri viru toplega zraka. Sčasoma ga lahko presadite v zemljo; še bolje uspeva v humusnem substratu. Bambus bi morali postaviti v območje doma, kjer želite srečo; denimo v pisarno za obilje.

Bambusi v različnih oblikah

 

PREBERITE TUDI: 7 najboljših rastlin za anksiozne in ljudi pod stresom

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj