59-letna urednica, poznana po svojem pažu in sončnih očalih ter sedežih v prvih vrstah na modnih revijah, je s strani britanske kraljeve družine v Buckinghamski palači prejela posebno priznanje Order of the British Empire (na kratko OBE) za svojo podporo britanskemu novinarstvu ter modi v Ameriki. Podelil ji ga je princ Charles.­

Anna Wintour prejela priznanje OBE­

Anna Wintour na podelitvi OBE


OBE ima vsega skupaj pet činov (od tega sta samo prva dva tista, ki prejemniku omogočata dopolnitev svojega imena z nazivom “sir” ali “dame”), Anna Wintour pa je prejela četrtega (Officer of the Order).

Sama je nad priznanjem navdušena in počaščena in pravi, da je zelo trdo delala, da je lahko podprla britansko modo v Združenih državah s posebno razstavo Anglomania, ki je potekala v Metropolitanskem muzeju moderne umetnosti, prav tako pa je podpirala tudi delo oblikovalcev, kot sta Alexander McQueen in John Galliano. Sicer rojena Londončanka že nekaj časa živi v New Yorku, glavna urednica ameriškega Vogua pa je postala leta 1988.

Pred dnevi so se pojavile govorice, da so jo v ameriškem Voguu nameravali zamenjati z njeno francosko kolegico Carine Roitfeld, vendar so to pri Vogueu trdno zanikali. Kot možno zamenjavo po Wintourjevi upokojitvi vidijo tudi Aliono Doletskayo, urednico ruske izdaje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj