… a za razliko od svojih kolegov na modni pisti in pred fotografskimi objektivi pogosto nastopa tudi kot ženska. Mnogi ga za žensko tudi zamenjujejo, ampak kot pravi sam, ga to niti najmanj ne moti: “Mislim, da sem, kar se mojega poklica tiče, pustil, da moj spol spreminjajo v skladu z umetniško interpretacijo. Ne gre za to, da si rečem ‘ok, danes bi bil rad videti kot moški’ ali ‘danes bi bil rad ženska’. Želim izgledati kot jaz in po naključju so določene stvari, ki so mi všeč, ženske.”

andrej_pejic_jpg_nevesta

Andrej Pejić kot nevesta na modni reviji Jeana Paula Gaultierja

Andrej se je letos pojavljal tako na moških kot tudi ženskih modnih revijah, na modni reviji Jeana Paula Gaultierja pa je nastopil celo kot nevesta, kar z njegovimi lepimi, ženstvenimi potezami – in roko na srce, je lepši kot marsikatera manekenka ženskega spola – zagotovo ni bilo videti prav nič nenavadno.

“Vem, da ljudje nekako pričakujejo, da se bom branil v smislu ‘sem moški, a včasih nosim make up’, a zame to sploh ni pomembno. Nimam zelo močne spolne identitete – sem, kar sem. Dejstvo, da ljudje to izkoristijo v ustvarjalne in marketinške namene pa je le nekakšna prednost, sposobnost, ki jo izkoristim, da zaslužim denar.” In dejstvo je, da Andrej nikakor ne zasluži malo, sploh v zadnjem času, ko je povpraševanje po njem izjemno veliko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj