V zadnjih dneh je zakrožila novica, da bo Ambasada Gavioli obratovala tudi po novem letu. Žal gre za lažno novico (fake news), ki jo širi eden od domačih glasbenih portalov, kar potrjuje tudi novi lastnik nepremičnine.

V soboto 9. decembra bo klub, ki je zaznamoval četrt stoletja elektronske glasbe ter popkulture v širši regiji gostil zabavo ob 22. obletnici, ki pa bo na žalost številnih ljubiteljev elektronske kulture tudi zadnja. Kot glavni gost bo še zadnjič v Izoli nastopil ameriški DJ in producent Erick Morillo – ljubiteljem housa mojstra ni treba predstavljati, širši javnosti pa je znan vsaj po hitu “I like To Move It”.

Kolektiv Fetch The Vibe, ki je kreiral program v Ambasadi Gavioli zadnjih osem let, vas že popoldan, med 15. in 20. uro, vabi na dan odprtih vrat, kjer bodo na ogled izbrani plakati in letaki, še zadnjič se boste lahko v miru sprehodili skozi pravljični ambient, ki ga je s številnimi spretnimi rokodelci oblikoval priznani arhitekt Gianni Gavioli, ter stisnili kakšen spominski selfie.

Pionir elektronske glasbe, Richie Hawtin, o Ambasadi Gavioli v reviji Vklop: “Spomnim se prihoda nekam bogu za hrbtom, srečanja z ljudmi, ki ne govorijo mojega jezika, občutkov, ki so bili nekje med čudno in osamljen, a ko sem stopil v ta klub, sem začutil energijo, zgodovino in posebne občutke, ki jih ne doživiš povsod. In čeprav sem bil sam in nisem poznal nikogar, so me takoj, ko sem spustil prvo ploščo, ljudje sprejeli in smo se povezali. Ni več veliko prizorišč, ki povezujejo generacije od 90. let do danes, zato je ta klub pomemben. V njem se ustvarja brezčasna magija, ki je ne moreš enostavno zgraditi skupaj z novim klubom. Z zaprtjem Ambasade Gavioli bo tega konec in se ne bo več vrnilo … Bistvena je tudi lokacija. Gavioli ni v centru, a je odlično vpet med tri države. Ljudje se tja pripeljejo, da preplešejo noč. Ni tako, da se le sprehodiš po ulici. Moraš se organizirati, sesti v avto in se odpeljati – kot bi šel na romanje.”

Novi lastnik, družba Elektro Turnšek nepremičnine, je napovedal, da ne bo nadaljeval dejavnosti ali oddajal prostora za organizacijo zabav. Najemnika je že pozval, da do 15. januarja iz prostora odstrani ves inventar.

Zadnja zabava v Ambasadi Gavioli, na kateri bodo nastopili gostje presenečenja, bo 1. januarja, ekipa Fetch The Vibe pa napoveduje program vreden slovesa ene največjih slovenskih glasbenih ikon.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj