… zanimiva stvar; takoj, ko spoznajo nekoga primernega ali celo popolnega, izgubijo zanimanje. To, da nekdo izgubi zanimanje za partnerja, pa je v resnici na splošno znak strahu pred tem, da bi izgubili sebe.

PREBERITE TUDI: 10 razlogov, zakaj se moški bojijo močnih žensk, ki znajo razmišljati in čutiti globlje

Večina ljudi v sebi nosi 2 velika strahova; strah pred zavrnitvijo ali izgubo druge osebe in strah pred tem, da bi izgubili sebe – ali da bi bili ob tem kontrolirani s strani druge osebe. Strah pred zavrnitvijo pravzaprav nastane na podlagi strahu izgube samega sebe. Razlog, zakaj ljudje izgubijo sami sebe v zvezah, tiči v tem, da verjamejo, če se odrečejo samemu sebi in ravnajo v skladu s tem, kar želi druga oseba, potem lahko imajo nadzor nad tem, da jih ta oseba ne zavrne. Ampak ‘dajanje sebe’ drugi osebi je praktično zavrnitev sebe, in morebitni rezultat tega je pogosto izguba zanimanja za drugo osebo.

Izgubite zanimanje, ko izgubite sebe

Ljubezen vzdržujemo, ko ljubimo sami sebe – ko se počutimo ljubljene in vredne, ker se imamo radi, se napolnimo z ljubeznijo, ki jo lahko delimo tudi s partnerjem. Če pa niste zvesti sebi, in se predate temu, kar mislite, da vaš partner želi od vas, izgubite ljubezen, ki bi jo morda lahko dali partnerju. Pogosto se lahko izgubite, ko skušate imeti nadzor nad tem, da bi prejeli ljubezen, saj verjamete, da vam bo ljubezen nekoga drugega dala varnost in ljubezen. Ampak, medtem ko poskušate dobiti občutke vrednosti s tem, ko želite dobiti partnerjevo ljubezen, je enako, kot da bi ta občutek vrednote želeli prejeti s katerikoli odvisnostjo – na začetku se zdi to povsem normalno, kmalu pa vas pusti prazne, osamljene in z željo za več. Eventuelno, ker ne morete deliti ljubezni, ker zapuščate sami sebe,in ker se v sebi počutite prazni, boste izgubili interes.

Kako se vzorec ponavlja in kaj storiti

Dokler se ne boste naučili zares ljubiti same sebe, boste ta vzorec ponavljali. Ko boste delali na sebi in se naučili zares videti, vrednotiti in ljubiti samega sebe, potem bo strah pred zavrnitvijo odšel, saj ne boste več zavračali sami sebe. Ko ne boste več čutili strahu pred zavrnitvijo, ne boste več zapuščali sebe, da bi imeli kontrolo nad tem, da bi prejemali ljubezen. Bolj vas bo zanimala dajanje ljubezni kot pa prejemanje ljubezni. In prav deljenje ljubezni je tisto, kar ohranja ljubezen v zvezah iskrivo.

Dejstvo je, da dokler ne boste znali ljubiti sebe, boste tudi privlačili ljudi, ki imajo enake težave z ljubeznijo do sebe in lahko si predstavljate, da dinamika takega odnosa ni lahka.

PREBERITE TUDI: Brutalna zveza med narcističnim in empatičnim človekom

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj