Da se je začelo primerjanje, ni trajalo dolgo – začelo se je tisti trenutek, ko se je Melanija na inavguraciji svojega moža pojavila v svetlo modri obleki v ujemajoči se jakni in rokavicah. V trenutku so splet preplavili tviti in objave, ki so namigovali, da nova prva dama oponaša slog Jackie Kennedy.
 

PREBERITE TUDI: Melania Trump za inavguracijo nosila obleko znanega ameriškega kreatorja

 
Ob Trumpovem potovanju po tujini pretekle dni so se govorice ponovno pojavile in, bodimo iskreni, res je videti, da Melanija zavedoma in namenoma oponaša slog nekdaj tako zelo priljubljene prve dame.
 
 
Ob obisku Savdske Arabije je nosila širok zlat pas, zelo podoben pasu, ki ga je Jackie Kennedy nosila ob obisku Metropolitan Opere leta 1967. Ko sta se z Donaldom srečala s papežem, je vzorno sledila vatikanskim zapovedim in se oblekla v črno ter celo s čipkasto tančico prekrila lase – kot je naredila tudi Jackie ob obisku papeža leta 1966.
 
 
Ko sta s Trumpom februarja obiskala japonskega premierja Shinza Abeja in njegovo ženo Akie Abe, je Melanija izstopila iz letala na letališču Palm Beach noseč sončna očala, ki so bila skorajda zaščitni znak Jackie ennedy, ter dolge, široke bele hlače in črno bluzo – identični outfit, kot ga je Jackie Kennedy nosila na letališču leta 1973. skratka, več kot očitno je, da ne gre za naključja.
 
 
Tako kritiki kot tudi podporniki prve dame so opazili to oponašanje, a morda Melanija sledi Jackie še pri čem drugem kot le pri modi. Kot Jackie, ima tudi ona sina, ki je njena prioriteta številka ena – tako je na prvem mestu mama in ne prva dama. Tudi Jackie Kennedy je tako pogosto prepustila svoje obveznosti 'drugi dami', Lady Bird Johnson, medtem ko Melanija ostaja v New Yorku, kjer ima sin Barron šolo, del njenih obveznosti pa tako prevzema Trumpova hči Ivanka.
 

PREBERITE TUDI: Bodo vsi oblikovalci bojkotirali Melanijo Trump?

 
In kot je Melanija Trump tudi sama rekla, to očitno potrjuje s svojim načinom življenja kot prva dama: "Sem polno zaposlena mama, to je moje prvo delo. Najbolj pomembna služba." Nekaj podobnega je nekoč izjavila Jackie: "Če si površen pri vzgoji otrok, mislim, da ni nič drugega več, kar bi še bilo pomembno."
 

PREBERITE TUDI: Izpoved modnega oblikovalca, ki je oblekel Melanijo Trump za prvi ples

 
Sicer pa vse to pravzaprav ni nič presenetljivega. Ko so Melanijo daljnega leta 1999 vprašali, kakšna prva dama bi bila, če bi njen mož postal predsednik ZDA, je odgovorila: "Bila bi zelo konservativna. Kot Betty Ford ali Jackie Kennedy. Predvsem bi ga podpirala." 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj