Radi ste v njihovi družbi, saj je vedno zanimivo in precej sproščeno. Je mogoče, da taki ljudje dobivajo več ponudb za zaposlitev? Odgovor je preprost: zagotovo.

Če posamezniki z izjemno voljo do življenja vplivajo na vas, potem je zelo verjetno, da bodo te pozitivne vibracije prenesli tudi na delodajalca. Vsi smo radi obkroženi z ljudmi, iz katerih veje optimizem, in kadroviki niso nič drugačni. Veliko lažje bodo zaposlitev ponudili veselemu kandidatu kot nekomu, ki se bo na zaposlitvenem intervjuju pritoževal nad vsem, kar se mu je v življenju zgodilo. Poleg tega veseli kandidati dobivajo ponudbe za zaposlitev tudi brez razpisov. Taki kandidati imajo po navadi precej širok krog znancev in prijateljev, zlahka navezujejo stike in si tako nezavedno ustvarjajo zelo široko mrežo poznanstev. To pa jim zelo poveča možnost za dobro zaposlitve.

Veseli ljudje ustvarjajo posebno privlačnost kjerkoli se pojavijo

Bolj kot so njihovi sogovorniki 'omreženi', večja je verjetnost, da bodo vrnili uslugo. Usluga v tem primeru pomeni ponudbo za zaposlitev ali priporočilo delodajalcu. Gretchen Rubin je v svoji hitri raziskavi prišla do desetih razlogov, zakaj srečni in veseli kandidati veliko lažje najdejo zaposlitev:

  1. Zdi se, da ljudje lažje zaupajo veselim ljudem.
  2. Posamezniki lažje sprejmejo nasvet ali priporočilo srečnega človeka.
  3. Ljudje se v družbi pozitivnih ljudi počutijo bolje in tudi bolj varno.
  4. Sklepanje poznanstev s srečnimi ljudmi hitreje preraste v pravo prijateljstvo.
  5. Posamezniki se lažje vklopijo v pogovor z veselimi ljudmi, na sestankih so sedeži okrog njih najhitreje zasedeni.
  6. Pozitivni kandidati dobivajo več zanimivih opravil na delovnem mestu, so pogosteje vključeni v razvoj ali spremembe, ki bodo vplivale na večje število zaposlenih.
  7. Ljudje, ki jih preveva pozitivna energija, ustvarjajo več priložnosti tudi za druge: priporočila za zaposlitev, zmenki na slepo, poslovne priložnosti.
  8. Ljudje si vesele posameznike lažje zapomnijo, zato so deležni toplih sprejemov od ljudi, s katerimi so se le bežno spoznali.
  9. Ljudje si pogosteje želijo kontakta s pozitivnimi posamezniki, zato so njihovi telefonski predali in poštni nabiralniki vedno polni povabil.
  10. Ljudje s pozitivno energijo le-to prenašajo tudi na ostale, zato je v njihovi družbi pogosto zelo veselo, četudi je družba sestavljena iz bolj zagrenjenih posameznikov.

Če ste eden tistih srečnih ljudi, potem se vam za zaposlitev ni potrebno bati. Tudi če ostanete brez službe, to ne bo trajalo dolgo, saj se bo slej ko prej našel nekdo, ki si bo želel vaše družbe tudi na delovnem mestu. V kolikor ste sami bolj zadržani in vas sogovorniki z lahkoto ocenijo za zagrenjeno osebo, potem ne pričakujte hitre ponudbe za zaposlitev. Poskušajte spremeniti pogled na svet, postanite bolj pozitivno naravnani, več se smejte in dajajte vtis srečnega človeka. To bo pripomoglo k vašemu boljšemu počutju in posledično tudi zdravju, okolica vas bo lažje sprejela in hitreje boste dobivali ponudbe za zaposlitev.

Torej, kakšne volje boste šli naslednjič v družbo? Se boste držali kislo kot limona ali boste pozitivno naravnani spravili v dobro voljo tudi ostale? Odločitev (o zaposlitvi) je vaša.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj