Veliko ljudi pride na terapijo po tem, ko je njihova ljubezenska zveza s partnerjem propadla in se večinoma pritožujejo nad napakami drugih.

“Partner mi ne odgovarja takoj na sporočila, to me zelo jezi”, “Nekaj ​​časa sva se mimogrede videvala in je bilo vse v redu, zakaj se noče zavezati?”… Vsa zgornja vprašanja so odraz toksičnosti, a ne samo odnosa, temveč pogosto nas samih.

Čeprav želimo biti najboljši partnerji na svetu, vedenjski vzorci, ki se razvijajo od otroštva, vplivajo na vse medsebojne odnose, ki jih ustvarjamo skozi življenje.

Slavne “rdeče zastavice” v ljubezenskem razmerju so naslednje.

1. Pretirano romantiziranje partnerja

Ko človeka idealiziramo in nosimo “rožnata očala”, si ga predstavljamo takšnega, kot bi si želeli, zato si v glavi pogosto ustvarimo scenarij, ki odstopa od realnosti. Čeprav ni nič narobe z malo “iluzije”, pretirano romantiziranje vašega partnerja kaže na globlje težave, kot sta pomanjkanje samospoštovanja in samozavesti.

2. “Zalezovanje” nekoga, ki je pravkar zapustil razmerje

Ne moremo izbrati, kdo nam je všeč, lahko pa nadzorujemo svoja dejanja, da se izognemo posledicam. “Preganjanje” osebe, ki je pravkar zapustila čustveno razmerje, lahko kaže na težave z dajanjem prostora in časa drugim ljudem, ki ga potrebujejo. Če vaš potencialni partner skozi vajine pogovore pogosto obuja spomine na bivšo, to pomeni, da so spomini v njegovih mislih še zelo sveži in da rane verjetno niso zaceljene.

3. Pričakovati obveznost samo zato, ker ste imeli intimne odnose

“Zveze brez obveznosti”, “prijatelji z ugodnostmi” sta le dva izmed izrazov za zvezo, v kateri je intima, a le v spalnici. In to ni več tabu. Pogosto pa se zgodi, da si človek želi več. Če želite “razmerje” dvigniti na višjo raven, se morate o tem odkrito pogovoriti z osebo, s katero se videvate. Prav tako je pomembno, da nekaj časa preživite stran od osebe, s katero spite, in preizkusite različne dejavnosti, da ugotovite, ali imate skupne interese ali le močno kemično privlačnost. Razmerje zahteva veliko več kot le posteljne aktivnosti, pomembno pa je, da združljivost preizkusite na mentalni in duhovni ravni.

PREBERITE TUDI: Kako izgleda nesrečna zveza

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj