… so pokazale, da vpliva tudi na celične metabolične procese, saj ima sposobnost, da spremeni redoks status celic in sproži interakcijo med tioli in ostalimi antioksidanti. Alfa-lipoična kislina pospešuje regeneracijo jeter, dviguje imunski sistem in vsakič znova reciklira ostale antioksidante, s čimer telo ščiti pred poškodbami prostih radikalov in prezgodnjim staranjem.

Alfa-lipoična kislina ima tako sposobnost zdravljenja pri stanjih, kjer je vključen oksidativni stres. Pretekle raziskave z alfa-lipoično kislino so bile izvedene s premalo znanja o delovanju ALK na ravni celic, a ker naravne beljakovine tvorijo obliko ALK, kar ima ključno vlogo na metabolizem, se strokovnjaki sedaj strinjajo, da ima uživanje prehranskega dopolnila ALK pozitiven vpliv.

Alfa-lipoična kislina se je v raziskavah pokazala kot izjemno terapevtsko sredstvo za množico zdravstvenih težav, med njimi bolezni jeter, vključno s poškodbami zaradi prekomernega uživanja alkohola, zastrupitve z gobami in težkimi kovinami, pri hepatitisu, boleznijo zamaščenih jeter in cirozo jeter. Uživanje prehranskega dopolnila ALK je bilo uspešno v večini primerov pri zdravljenju naštetih težav.

Kot antioksidant ALK spodbuja dobro in pravilno delovanje jeter tako, da jim pomaga procesirati strupe in jih ščiti pred prostimi radikali. Ljudem, ki so zaužili kak strup, tako pogosto dajo alfa-lipoično kislino, ki jetrom pomaga telo očistiti strupov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj