Večina ljudi, ki ima težave z alergijami, po navadi poseže po farmacevtskih priravkih za lajšanje simptomov alergij, ki pa imajo žal pogosto tudi neželene učinke na zdravje. Pa vendar se simptome alergij, ki so pri večini ljudi najhujši ravno v spomladanskem času, obvladuje tudi na naraven način – s pomočjo gob z dokazanim učinkovanjem.

Svetlikavo pološčenko (Ganoderma lucidum), poznano tudi pod imenom Reishi, že stoletja uporabljajo za zdravljenje kroničnega bronhitisa, njeno učinkovitost pa potrjujejo tudi sodobne študije. Zdravstveno stanje oseb (študija na 2000 osebah s kroničnim bronhitisom), ki so uživale pripravke iz gobe Ganoderma lucidum, se je v 60 do 90 % primerov opazno izboljšalo. Stanje se je še veliko močneje izboljšalo pri starejših osebah.

Vzrok za tako dobrodejno delovanje je v tem, da uživanje svetlikave pološčenke zavira sproščanje histamina, snovi, povezane z alergijskimi reakcijami, ki povzroča otekanje in rdečico na tkivih, astmatične napade pri senenemu nahodu, diarejo pri alergijah na hrano, lahko pa tudi anafilaktični šok in celo smrt. Študije kažejo, da snovi iz te vrste gobe ne zavirajo samo enostavnih alergijskih reakcij, temveč tudi alergijske reakcije, ki so prisotne pri avtoimunskih boleznih, pri alergijah na seno, hišni prah, spore plesni in gob, pri kroničnih virusnih vnetjih, kakor tudi pri revmatoidnem artritisu.

Med študijami je bilo ugotovljeno, da se je pri pacientih s prevelikim številom protiteles med uživanjem pripravkov iz gobe svetlikava pološčenka le-to zmanjšalo, pri tistih, ki so imeli število protiteles zmanjšano, pa se je le-to povečalo. To zopet dokazuje, da je ta vrsta gobe adaptogen, kar pomeni, da normalizira in podpira zdrave funkcije telesa.

Izdelki iz gobe Ganoderma lucidum ne vsebujejo sestavin živalskega izvora ter so pridelani brez uporabe kemičnih ali podobnih pripravkov. V celoti so izdelani v Evropski uniji po smernicah ekološke pridelave ter primeren za vegetarijance in vegane.

PREBERITE TUDI: Reishi gobe bi morali uživati vsak dan

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj