Iskanje prve zaposlitve je vedno zanimiv projekt. Če še nimate delovnih izkušenj, ste sveži iz fakultete ali srednje šole, niste preveč privlačni za delodajalce. Vedno pa obstajajo delovna mesta za vstopne ravni delavcev, na katera lahko delodajalec zaposli novopečene iskalce zaposlitve. Kot sveži iskalec dela imate nekaj prednosti pred drugimi iskalci, delodajalcu jih morate le ustrezno predstaviti in ga tako prepričati.

svezi_diplomanti

Ko vas delodajalec vpraša, zakaj bi zaposlil vas namesto kakega drugega kandidata, imejte pripravljenih nekaj razlogov. Predlagamo vam jih pet.

Delal bom vsaj osem ur za manjšo plačo kot starejši posamezniki
Kot neizkušen kandidat ne morete pričakovati velike plače, kar je vaša prednost. Podjetje bo raje vzelo vas kot bolj izkušenega kandidata, če mu dokažete, da lahko hitro obvladate naloženo delo. Prihranek zaradi nižje plače bo za podjetje le dodatna stimulacija, da vas zaposli.

Hitro se učim, bolj sem domač z novimi tehnologijami
V svetu hitrih sprememb in vsepovsod prisotnih novih tehnologij je za podjetje pomembno, da so njegovi sodelavci sposobni sprejemati in uporabljati nove tehnologije. Starejši, bolj izkušeni kandidati imajo včasih problem z novostmi, vaša prednost pa je, da niste obremenjeni s starimi postopki in se zato hitreje prilagodite novim načinom dela.

Nimam še družine in zato se bom lahko bolj posvečal delu
Starejši kandidati imajo več problemov z uravnoteženjem dela in zasebnega življenja. Mladi kandidati brez družine se bodo lažje posvetili delu in podjetju.

Prinašam sveže, sodobno znanje
Sveži kandidati s fakultete prinesejo s seboj najnovejša znanja, ki so se jih naučili. Lahko jih implementirajo v podjetju, prevetrijo ustaljene postopke dela in dosegajo boljše rezultate dela.

Podjetje prejme ugodnosti ob zaposlitvi iskalca prve zaposlitve
Zavod za zaposlovanje v nekaterih primerih podjetjem, ki zaposlijo iskalca prve zaposlitve, omogoči različne ugodnosti preko razpisov o zaposlovanju manj zaposljivih kadrov itd. Če ste prijavljeni na Zavodu, preverite, ali bo delodajalec ob vaši zaposlitvi deležen teh ugodnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj