… meri je za to zaslužna posebna in inovativna embalaža – so se namreč znašli na zatožni klopi. Le kaj se je zgodilo? Med drugim naj bi več uporabnikov dobilo močno izsušeno kožo, rdečico, pokanje ustnice in hude izpuščaje do stanja mehurjev.

Blagovna znamka, ki jo obožujejo tudi zvezdniki – med ljubitelji so tudi Kim Kardashian West, Hilary Duff in Miley Cyrus – je namreč predmet skupinske tožbe razočaranih in ogorčenih uporabnikov. V tožbi, ki jo je sprožila Rachael Cronin, je med drugim navedeno, da je nekaj ur po nanosu EOS balzama opazila spremembe na ustnicah, ki so začele pokati, krvaveti zaradi razpok in nastajali so ji mehurji. To je trajalo kar 10 dni, preden so se ji ustnice pozdravile in povrnile v naravno stanje.

Opis v tožbi pa se glasi: “Ogromno število uporabnikov – po naših informacijah gre za nekaj deset tisoč, modra celo nekaj sto tisoč – ki so kupili ta izdelek, je izkusilo grozljive reakcije, ki so od izpuščajev in izsušenosti do krvavenja, pokanja, mehurjev in izgube pigmentacije, kar je trajalo nekaj dni do nekaj mesecev. Nekateri uporabniki imajo dolgotrajne, morda celo trajne posledice.

EOS je seveda o vsem obveščen tako preko njihove Facebook strani kot tudi elektronske pošte, vse skupaj pa se je začelo tako, da je Rachael Cronin svojo izkušnjo delila na njihovi FB strani, nakar se je usulo stotine uporabnikov z enakimi ali podobnimi težavami. Sledila je skupinska tožba.

Ko so EOS prosili, naj komentirajo tožbo, so odgovorili: “Trdno verjamemo, da je tožba brez osnove. Naši izdelki so narejeni iz najbolj kakovostnih sestavin in izpolnjujejo vse varnostne in kakovostne standarde, ki veljajo v tej industriji, ter so podprti s strogimi testiranji v neodvisnem laboratoriju,” je povedala Nancy Chan, direktorica marketinga pri EOS. “Zdravje naših strank je naša prioriteta številka ena in na milijone uporabnikov po celem svetu uporablja naše izdelke vsak dan in mnogi z nami tudi delijo svoje izkušnje.”

Se je tudi vam zgodila kakšna podobna reakcija ob uporabi omenjenega balzama?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj