Razglasitev je bila znana včeraj v Londonu. Oblikovalec čevljev bo tako prejel denarno nagrado v vrednosti 200.000 britanskih funtov in mentorstvo vodilnih strokovnjakov v državi, ki mu bodo v naslednjih 18-ih mesecih pomagali doseči zastavljene poslovne cilje. "Vesela sem, da je Nicholas Kirkwood letošnji zmagovalec," je dejala Alexandra Shulman, urednica revije Vogue. "Nicholas je v izjemno kratkem času ustvaril pravi posel in postal eden svetovno najbolj vplivnih oblikovalcev čevljev. Se zelo veselim, da  bom videla, kaj bo še ustvaril."


Oblikoval je tudi obutev za modni šov Victoria's Secret
Foto: newyorkgirlstyle.com

Kirkwooda so izbrali s kratkega seznama petih oblikovalcev (Roksanda Ilincic, Mary Katrantzou, Peter Pilotto in Emilia Wickstead). Odločitev so sprejeli na osnovi profesionalnega triletnega poslovnega načrta, intervjuja in njegovega poslovnega partnerja Christopherja Suareza.

Kirkwood je svojo modno znamko lansiral spomladi 2005 in postal znan po tem, da je njegova ženska obutev prava mala arhitekturna in domišljijska stvaritev. Sodeloval je že z zvezdnicami kot so Beyoncé Knowles, Rihanna, Miranda Kerr in Sarah Jessica Parker.

Vir naslovne fotografije: cdni.condenast.co.uk

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj