Ker je jesen že v polnem razmahu, so načrti mnogih za konec tedna zdaj sestavljeni iz prečesavanja vseh kosov v garderobi, da bi na novo pregledali vse, kar imajo, in izbrali primerne kose za letošnjo jesen.

In jesenska barvna paleta je lahko naravnost luksuzna, naš videz pa uglajen. Prehodno obdobje med poletjem in zimo ponuja vznemirljivo priložnost za eksperimentiranje z globljimi, bogatejšimi toni, hkrati pa vključuje pridihe globlje topline in nevtralnih barv. Ne glede na to, ali vas privlačijo brezčasne barve ali drzni, izraziti odtenki – ključ je v tem, kako kombinirate določene barve.

S premišljenim plastenjem barv lahko ustvarite izjemno elegantne outfite, ki so sodobni in elegantni hkrati; pa tudi praktični za spreminjajoče se vreme. Pomislite na prefinjene palete, ki brez težav prehajajo iz dneva v večer in iz službe v konec tedna, ne da bi pri tem ogrozili svojo estetiko. Jesen je odlična priložnost za eksperimentiranje z nepričakovanimi kombinacijami, ki delujejo sveže in prefinjeno, hkrati pa z značilnimi odtenki, kot sta bordo in rjava, še vedno sprejemajo naravno lepoto sezone.

Predstavljamo vam najbolj šik jesenske barvne kombinacije, ki jih lahko preizkusite že zdaj.

1. Olivna + oglje

Čeprav je letos v veliki meri prevladovala živahnejša zelena barva, se ob jesenskem času vedno vrnemo k bolj umirjenim različicam tega tona; pomislite na olivno in gozdno zeleno. Prva ima muljast podton, ki se navezuje na rjave odtenke sezone.

2. Bordo + črna

Bordo oz. burgundsko rdeča je eden največjih barvnih trendov letošnjega leta. Sprva smo videli, da so jo modni navdušenci začeli nositi v obliki poudarkov, kot so torbice in čevlji, vendar se je nihalo obrnilo v drugo smer. Zdaj se bordo barva nosi kot glavna barva, drugi odtenki pa so v vlogi spremljevalcev.

3. Taupe + bela

Za hladnejši barvni par (hladen podton in s tem tudi učinek) ne iščite drugega kot nežne taupe in svežo belo! Morda to ni najbolj praktičen par, saj sta obe barvi precej občutljivi na madeže, vendar nihče ne more zanikati, kako šik je videti.

4. Mornarska + bledo rumena

Barva, ki je prevladovala to poletje, je nedvomno bledo rumena, vendar to, da vstopamo v hladnejše mesece, še ne pomeni, da ji morate popolnoma obrniti hrbet! Namesto tega poskusite nežen ton kombinirati z globokim odtenkom, kot je mornarsko modra.

5. Temno roza + smetana

Po ogledu kolekcij za pomlad/poletje 2025 v tem modnem mesecu je jasno, da bo temno rožnata barva prihajajočo sezono spet v ospredju. Modni ljudje so to že dojeli in začeli nositi odtenek prašne vrtnice, ki je v kombinaciji s smetano videti nadvse lepo.

6. Nebesno modra + kamelja

Čeprav ta barvna kombinacija ni nova, z razlogom velja za klasiko. Ta odtenek modre je brezčasen kar se barvnih trendov tiče, še posebej, če ga nosite z enako elegantnimi kameljimi odtenki. Če res ne veste, kje začeti, ko gre za kombiniranje barv, verjemite – to je kombinacija, ki vas nikoli ne bo pustila na cedilu.

7. Rjava + smetana

Rjava je poleg bordo barve eden od vodilnih barvnih trendov sezone in morda tudi najbolj vsestranski. Odlično se kombinira dobesedno z vsemi barvami, ki so že na tem seznamu, a za nedvomno eleganten duo res ne morete zgrešiti s kombinacijo bogato čokoladno rjave in kremne barve.

PREBERITE TUDI: Zgodovina ženskih kostimov

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj