Princ Harry bo 15. septembra dopolnil 40 let, vendar lahko z gotovostjo trdimo, da mu njegov brat, princ William, bodoči angleški kralj, ne bo zaželel vse najboljše za rojstni dan.

William (spredaj z Markle, Harryjem in ženo Kate Middleton) ne govori več z bratom.

Odstopljeni član kraljeve družine bo v svoje peto desetletje bojda vstopil z zabavo iz A-liste, ki jo bo organizirala njegova 42-letna žena Meghan Markle, so povedali viri. Toda ta bo v Montecitu v Kaliforniji, 5000 kilometrov stran od očeta in brata, s katerima je odraščal po tragični smrti matere, princese Diane, ko je bil star komaj 12 let.

Pretekli teden sta bila Harry in William prvič po več kot letu dni v isti sobi, vendar se hlad, ki je nastopil po Harryjevem zloglasnem intervjuju z Oprah Winfrey in objavi njegovih spominov “Spare”, ni odtajal. Menda brata, ki sta bila nekoč “kot rit in srajca”, nista niti spregovorila, William pa si Harryja tudi ne želi na svojem morebitnem kronanju.

Harry, ki je leta 2020 zapustil kraljevo družino in se odločil za življenje v Ameriki, je odletel nazaj v domovino, da bi se udeležil komemoracije za svojega strica, lorda Roberta Fellowesa, dolgoletnega kraljevega dvorjana, ki je bil poročen z lady Jane Fellowes, sestro princese Diane.

“William se s Harryjem ne pogovarja,” je povedal eden od virov. “Harry tu ni problem.” Drugi kraljevi informator, ki pozna oba, je dejal: “William je besen. Nisem prepričan, da se bo dalo kaj storiti, da bi popravili zamere.”

42-letnega Williama je razjezilo, ko je Harry v svoji knjigi pisal o Kate Middleon in jo obtožil, da ga je leta 2005 spodbudila, da je na zabavi nosil nacistični kostum. Middletonova in kralj Charles, ki se oba borita z rakom, sta bila v drugi knjigi, ki jo je napisal domnevni zaupnik Markle, Omid Scobie, obtožena kot “rasistična” člana kraljeve družine, ki je vprašala, kakšne barve bodo Harryjevi in Markleini rasno mešani otroci.

Middleton, William, Harry in Markle, ki so jih nekoč imenovali “fantastični štirje”, so bili nazadnje skupaj na pogrebu kraljice Elizabete septembra 2022.

V četrtek sta se oba brata udeležila maše za Fellowesa v cerkvi Svete Marije v Snettishamu, blizu kraljevega posestva Sandringham v Norfolku. Vendar so opazovalci povedali, da sta stala daleč narazen in se nista pogovarjala. Reverend Dan Tansey, ki je vodil mašo, je priznal, da je bil presenečen, ko je videl Williama in Harryja na maši, ki se je je udeležilo približno 300 ljudi.

Za Daily Mail je povedal: “Šele ko sem se ob odhodu zahvaljeval vernikom, mi je princ William stisnil roko, zelo hitro zatem pa tudi princ Harry. Bilo je presenečenje, vendar zelo prijetno, da sta prišla oba, morda pa je bilo manj šokantno, da je bil tam William … Ne spomnim se, da bi govorila eden z drugim, bilo pa je veliko družinskih članov in prijateljev, ki so govorili z njima.”

Nazadnje sta bila brata na istem mestu na kronanju kralja Charlesa maja lani, Harry pa je še isti dan odletel nazaj v ZDA.

Kot so viri povedali v začetku tega poletja, bi se Harry z veseljem ponovno srečal s svojim očetom, če bi mu kralj to dovolil skupaj z družino – vključno z Markle, petletnim sinom Archiejem in hčerko Lilibet. 3 – imeti kraljevo varnost v Združenem kraljestvu.

“Kralj Charles lahko Harryju omogoči varnostno dovoljenje, ki si ga tako zelo želi. Kot monarh je končni odločevalec. Tako bi se lahko oče in sin spravila,” je dejal eden od kraljevih virov.

Harry je že večkrat dejal, da svoje žene in otrok ne bo pripeljal v Združeno kraljestvo, dokler mu ne bo zagotovljena uradna policijska varnost. Z Markle sta izgubila policijsko varovanje, ki so ga financirali davkoplačevalci, potem ko sta se umaknila z delovnega mesta kraljevih družin in se preselila v Ameriko.

Na to  je odgovoril vir v palači: “O zagotavljanju varnosti odloča izključno odbor, imenovan RAVEC, v katerem njegovo veličanstvo ne sodeluje, čeprav je kraljevo gospodinjstvo zastopano.”

Revija People je julija poročala, da je Harry poskušal poklicati Charlesa, vendar so njegovi klici ostali brez odgovora. Jasno pa je, da Harry ne namerava odpirati še več razprtij v svoji družini. V knjižno različico svojih bombnih spominov “Spare”, ki bo izšla jeseni, ne bo dodal nobenih posodobitev.

Viri pravijo, da se je Harry pri svojih 40. letih v Kaliforniji in v svojem življenju “počutil bolj udobno”. “Mislim, da ima svoja prepričanja in da je odločen, a mislim tudi, da je bolj neobremenjen kot prej,” je povedal prijatelj.

Ko sta vojvoda in vojvodinja sussekška prvotno podpisala pogodbo za tri knjige z založbo Random House v okviru govoric o pogodbi v vrednosti 20 milijonov dolarjev, ki je bila napovedana za leto 2021, je Page Six izvedel, da vključuje Harryjeve spomine, knjigo, ki naj bi jo Harry in Markle napisala skupaj, in knjigo same Markle. Zdaj pa je bilo povedano, da ni načrtov za več knjig.

Meghan Markle organizira zabavo ob 40. rojstnem dnevu princa Harryja, ki ga bo praznoval 15. septembra, vendar je od svojega brata bolj odtujen kot kdaj koli prej.

Zakonca Sussex trenutno sodelujeta s svojo fundacijo Archewell in sta nedavno lažno kraljevo turnejo po Kolumbiji povezala z načrti za promocijo duševnega zdravja mladih.

Glede lansiranja Marklejeve blagovne znamke za življenjski slog, American Riviera Orchard, viri pravijo, da je to še vedno v zraku. “To je povsem druga zgodba,” je dejal eden od virov iz Sussexa. Medtem ko bo njena Netflixova oddaja o življenjskem slogu debitirala prihodnje leto, se bo pogodba para s pretočnim operaterjem prav tako končala leta 2025.

Medtem je Harryjev zadnji vodja osebja Josh Kettle pred kratkim, tik pred njunim potovanjem v Kolumbijo, po le treh mesecih zapustil službo. Prijatelj iz Sussexa v Kaliforniji je o paru povedal: “Sta srečna in uživata v življenju. To se je videlo že na njunem potovanju v Kolumbijo.”

Toda eden od dolgoletnih prijateljev je nedavno za Sunday Times povedal, da ima morda na videz “zavidanja vreden življenjski slog“, vendar si “glede Harryja, ki ga poznam, ne morem predstavljati, da je pozlačeno izgnanstvo v Kaliforniji tisto, kjer si je želel končati”.

PREBERITE TUDI: Princ Harry obtožen, da je uničil dokaze v zadevi na višjem sodišču

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj