Nova knjiga trdi, da je Kate Middleton s svojim pomirjujočim vplivom pomagala princu Williamu, da je postal veliko bližji kralju Charlesu. Princesa je “zgladila pot Williamu in njegovemu očetu, da imata boljši odnos, kot sta ga imela v preteklosti,” piše avtor Robert Jobson.

Odlomek iz prihajajoče biografije Roberta Jobsona Catherine, princesa Walesa, opisuje, kako je 42-letna princesa Walesa pomirjujoče vplivala na celotno kraljevo družino – zlasti na 42-letnega Williama.

S svojo vlogo “instinktivne mirovnice” je Kate “zgladila pot Williamu in njegovemu očetu, da sta imela boljši odnos kot v preteklosti”, piše Jobson. Temu mnenju se je pridružil tudi visoki vir. “V zadnjih letih sta si postala veliko bližja,” je dejal o kraljevem odnosu s svojim najstarejšim sinom.

“Tudi on spoštuje svojega očeta in njegovo predanost službi, vendar meni, da je dejstvo, da je oče na prvo mesto postavljal delo, škodljivo vplivalo nanj, ko je odraščal, in ni pripomoglo k njunemu odnosu med očetom in sinom,” je dodal vir.

Kljub temu je notranji vir Jobsonu povedal, da je Kate Williamu pomagala videti očetovo perspektivo. “Ona je nekdo, ki vedno poskuša videti obe strani vsakega spora,” so povedali in dodali, da je “čustveno zrela” princesa “stabilizacijski vpliv”.

Njen pozitivni vpliv se širi tudi na kralja, ki jo vidi kot svojo “ljubljeno snaho” in celo hčer, ki je nikoli ni imel, piše Jobson. Kate ga medtem zasebno naslavlja z “dedkom”, trdi knjiga.

Jobson tudi trdi, da je monarh vedno navdušen, ko vidi princeso, in ko jo opazi na družinskih dogodkih, se takoj odpravi v njeno smer. Običajno jo pozdravi z “ljubečim poljubom”, par pa je “pogosto videti, kako se skupaj smejita in šalita”, piše avtor.

Dvorjan je Jobsonu povedal: “Mislim, da kralj razume, da ima Catherine dober vpliv na celotno družino. Ljubi in resnično ceni vse, kar naredi.”

Ko gre za Katein pomirjujoči vpliv, ji valižanski princ to vrača na več načinov. Medtem ko se zdravi zaradi raka, kar je naznanila marca, ji princ stoji ob strani.

“Tudi to, da mi William stoji ob strani, je velik vir tolažbe in pomiritve,” je dejala Kate, ko je v video sporočilu napovedala svoje stanje. “Prav tako kot ljubezen, podpora in prijaznost, ki ste jo izkazali številni izmed vas. To nama obema veliko pomeni.”

Tudi kralj Charles se zdravi zaradi raka, zato je “zelo ponosen na Catherine zaradi njenega poguma, da je spregovorila tako, kot je,” je marca povedal tiskovni predstavnik Buckinghamske palače.

Tako monarh kot princesa sta bila januarja hospitalizirana na londonski kliniki, kralj pa je “v zadnjih tednih ostal v najtesnejših stikih s svojo ljubljeno snaho”, je takrat dodal tiskovni predstavnik.

PREBERITE TUDI: Kate Middleton in princ William se odpravljata na poletni dopust

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj