Ne glede na to, ali gre za različice svetlo rjavih, temno blond ali platinastih odtenkov, se zdi, da so blondinke to poletje še posebej priljubljene. V zadnjem času se vrača tehnika barvanja las, imenovana “skandinavska linija las”, ki vse kaže, da bo vrhunec poletja.

Zvezdniška frizerka Jenna Perry, ki mi je zaupala vse, kar morate vedeti, preden se odločite za ta najnovejši trend – in vse skrivnosti za vzdrževanje novega videza doma.

Jenna Perry je slovita frizerka in lastnica lasnega studia Jenna Perry v New Yorku. Ima desetletje izkušenj z barvanjem, oblikovanjem in striženjem las. Perryjeva stoji za nekaterimi najbolj trendovskimi videzi strank, kot so Emily Ratajkowski, Karlie Kloss in Bella Hadid.

Kaj je skandinavska linija las?

Skandinavska linija las je tehnika barvanja, pri kateri se osvetlijo samo mladi lasje, ki obkrožajo obraz ( vzdolž linije las), da dobite naraven, od sonca posvetljen videz. Z njo so vaši lasje videti svetlejši, ne da bi vam bilo treba barvati celotno glavo. Skandinavci, ki črpajo velik navdih iz nordijske regije, imajo zaradi pogoste izpostavljenosti soncu, zlasti v toplejših mesecih, svoje naravno blond lase še dodatno posvetljene, sploh okoli obraza.

In čeprav je ta tehnika zdaj postala viralna, Perry ugotavlja, da je znana že vrsto let. “Svojim svetlolasim strankam to počnem že več let, zlasti poleti. Ta tehnika mi je všeč, ker lasem doda mladosten videz in polepša obraz,” pravi Perry.

Kakšna je razlika med prameni ob obrazu in skandinavsko linijo las?

Tehniki beljenja sta si morda nekoliko podobni (tj. samo posvetli nekaj delov las okoli obraza), vendar so rezultati izrazito različni. Kot pojasnjuje Perry: “Svetlenje pramenov ob obrazu je pramen las svetle barve, medtem ko skandinavska linija las ponuja mehkejšo srebrno barvo le mladih las okoli obraza, ki ustvari videz, ki ga daje sonce.”

Poleg tega je pri posvetljenih pramenih običajno posvetljen večji del las, ki je posvetljen od korenin do konic, tako da resnično izstopa v primerjavi s preostalo naravno barvo las. Medtem se skandinavska linija osredotoča na posvetlitev finejših pramenov vzdolž linije las in se bolj gladko zlije z lasmi. Če povzamemo, so poudarki sprameni bolj opazni, medtem ko so poudarki na skandinavski liniji las subtilnejši.

Kako doseči skandinavsko linijo las

Lase si lahko pobelite tudi doma, vendar bi bilo najbolje, če bi to tehniko opravil profesionalni frizer. To pa zato, ker imate opravka z najbolj krhkimi, otroško nežnimi laski, ki so bolj nagnjeni k lomljenju. Ko boste zaprosili za skandinavsko linijo las, stilistu povejte, da vas zanimajo mehki poudarki, ki oblikujejo obraz, ali babylights v liniji rasti mladih las. Pripravite tudi več slik videza, da bosta s stilistom na isti strani.

Za koga je “skandi hairline” primerna?

Če ste naravna blondinka, je trend skandinavske linije las zanesljiv način, da svojo barvo las dvignete na višjo raven. S tem lahko svojim lasem dodate svetlost, ker pa poudarki obrobljajo obraz, poudarijo vaše poteze in poskrbijo za naraven sijaj obraza in ustvarijo mladostnejši, bolj svež videz.

@cosmoprofbeauty Have you tried the Scandinavian hairline trend? @Dev #cosmoprofbeauty #licensedtocreate #blondehair #haireducation #hairtok #hairdresser ♬ original sound – Cosmo Prof Beauty

 

Vendar pa ta trend ni omejen le na naše svetlolaske – tudi če ste rjavolaska, lahko na rjave lase dodate karamelne ali medeno blond poudarke.

Kako vzdrževati skandinavsko linijo las?

Po Perryjinih besedah je pri skandinavski liniji las ključnega pomena vzdrževanje. Načrtujte popravke vsaka dva do tri mesece – odvisno od tega, kako hitro rastejo vaši lasje. Poleg pogostega obiskovanja salona je prav tako pomembna rutina umivanja in nege: uporabljajte bolj negovalne šampone in po potrebi balzam za lase – beljenje namreč precej poškoduje lase.

PREBERITE TUDI: Nekateri kozmetični izdelki predstavljajo tveganje za akutno odpoved ledvic

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj