Po dolgem času sem prižgala radio in slišala o političnih aferah, ki jim ni konca. Za trenutek sem se vprašala: ”Živim v istem svetu kot vsa ta drama?” Vedno več se govori o tem, kako naše misli ustvarjajo našo realnost. Če so te misli negativno nastrojene, se kot kepa snega kopičijo ena na drugo. Na koncu postanejo ena velika gmota strahu, bolečin, žalosti in razočaranj. Kepa se veča in veča skoraj v neskončnost. Le mi lahko kotaljenje kepe zaustavimo.

Zagotovo ste v zadnjem času kaj slišali tudi o meditacijah, alternativni medicini. Mogoče zato, ker ljudje čutimo, da dosedanji način življenja ni vodil v pravo smer. Ali res potrebujemo vsa mogoča zdravila? Če dobro pomislite, smo na svet prišli izoblikovani tako, da se lahko pozdravimo sami in s pomočjo narave. Del ključa za preživetje se skriva  v tem, da umirimo svoje misli in jih usmerimo v tisto, kar si želimo in kamor si želimo. Sami sebi sporočamo, naj se spremenimo. Naj spremenimo svoj pogled na svet, spremenimo svoja prepričanja in predvsem svoj življenjski slog. Tudi sama sem verjela, da obstaja samo krut, boleč in žalosti poln svet. Pa vendar le nekaj let kasneje živim svoje življenje srečna, hvaležna, predvsem pa umirjena.

Zakaj je pomembno umiriti svoje misli, svoj um? Naš um oddaja določene vibracije. Vsak organ v našem telesu oddaja vibracije. Zdrav organ oddaja zdrave vibracije, utrujen organ pa drugačne. V predelih, kjer vibracije niso usklajene z zdravimi, nastajajo bolezni. Možgani oddajajo določene vibracije glede na misel, ki jo imamo. Podobne misli vibrirajo podobno. Prav zato ob negativnih mislih k nam zaidejo še dodatne negativne misli. Misli s podobno vibracijo se povezujejo kot v primeru kepe, ki sem ga omenila prej. Tukaj se po mojem mnenju skriva razlog, zakaj je ključnega pomena, da svoje misli umirjamo in jih usmerjamo v stvari, ki jih radi počnemo in imamo res radi.

Verjamem, da se boste strinjali z mano, da sodobni svet ženejo materialne dobrine. A počasi se kolektivna zavest o pomenu materialnih dobrin spreminja. Na eni strani vrednotni sistem materialnih dobrin propada in sproti gradi novega, ki se osredotoča na nematerialne dobrine, ki izhajajo iz ljubezni, osebnega zadovoljstva. V tem premiku oz. spremembi se mnogi učimo že prej omenjene meditacije, spoznavamo predvsem sebe. Precej ljudi se strinja, da so otroci, rojeni pred kratkim, drugačni. Pri letu ali dveh  znajo toliko, kot smo mi morda znali pri kakšnem letu starosti več.

Kljub temu, da se vse spreminja zelo hitro, istočasno vedno bolj začutimo trenutke in življenje “tukaj in zdaj”. Zdi se mi, da se tudi staramo zato, ker so nas tako učili. Naša podzavest se po 30. letu starosti počuti staro. Mogoče sivi lasje niso posledica staranja, ampak se vzrok zanje skriva v našem prepričanju, da smo stari? Mogoče nam kažejo, da smo odklopljeni od neomejenega vira napajanja. Morebiti smo odklopljeni od sebe in početja tistega, kar nas veseli. Morebiti smo nehali verjeti v tisto realnost, kjer je veliko lepega in prijaznega. Iskreno lahko povem, da odkar živim tako, kot čutim, da je prav, nimam več sivih las. Lasje so se regenerirali in postajajo vse bolj sijoči in polni življenja. A ne zaradi kakšnega novega balzama. Verjamem, da zato, ker sem v celoti bolj polna življenja.

Srečujem ljudi, ki so veliko pod stresom, živčni. Povsem so oddaljeni od lepega življenja. Primanjkuje jim osebnega miru, posledično tudi njihovem telesom primanjkuje tiste energije, ki daje sijoče lase in veder obraz. Mogoče je to le moje opažanje, a zdi se mi, da so se znanci, ki so konstantno pod stresom, v zelo kratkem času zelo postarali. Človek kar ne more verjeti, na kaj vse lahko vpliva. Pomislite… kje bi lahko ubrali prvi korak na poti sprememb.

Naj tokrat zaključim z mislijo, ki mi je najbolj pri srcu. Govori o tem, da si svoj svet ustvarjamo s svojimi mislimi. Vedno se lahko sam odločiš, v kaj boš verjel. Na začetku se je s spremembami težko spopasti, a na koncu lahko izideš kot zmagovalec. Vendar se ključ do takšne spremembe  skriva v vsakem posamezniku posebej. Spomnite se filma 'Matrica'. Vsak se sam odloči, katero tabletko bo vzel: tabletko, ki te uspava za vedno, ali tabletko, ki ti bo razodela resnico?

“Heaven is not a place, but a state of mind.” (John Burroughs)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj