Neočiščeni pločniki so pozimi zelo nevarni. Še zlasti v dneh, ko na novo zapade sneg, pod katerim se skriva poledenela površina. Kolikokrat se vam je že zgodilo, da vam je čisto nepričakovano spodrsnilo? Nič nenavadnega, število poškodb zaradi padcev se v zimskem času namreč zelo poveča. Možnost padca je še toliko večja, če po spolzki površini hodimo nesigurno oziroma tacamo, kar je opazno predvsem pri otrocih in starejših ljudeh, katerim uporabo derez resnično priporočamo.
Z YakTrax mestnimi derezami dobi naša obutev bisvteno boljši oprijem na zasneženi in poledeneli podlagi, zato je možnost zdrsa bistveno manjša, saj dereze omogočajo stabilnejšo oziroma varnejšo hojo.

Poleg mestne uporabe derez lahko dereze uporabljate tudi ob drugih priložnostih:

  • za sprehod do trgovine ali delo okoli hiše, da nas poledenela podlaga ne preseneti;
  • za pohode v zimskem času, ko so gozdne poti zasnežene in poledenele;
  • za zimsko rekreacijo oziroma tek po zasneženih poteh, saj imajo tekaški copati slab oprijem;
  • ostale aktivnosti v zimskem času.

Glede na dejstvo, da patentirana izvedba omogoča tudi enostavno zložitev derez, ki jih po uporabi lahko pospravite v žep bunde ali plašča, so dereze vsestransko uporabne. Ko jih potrebujemo jih enostavno namestimo na obutev.

Mestne dereze imajo patentirano obliko, ki omogoča kar največji oprijem na zasneženi oziroma poledeneli podlagi, vse do -41 stopinj celzija. Možno jih je namestiti tako na žensko kot moško obutev, saj osnova iz gume omogoča, da se dereze prilagodijo obutvi.

yaktrax_mestne_dereze 

Dereze so primerne tako za žensko kot moško zimsko obutev – obutev z zaokroženim sprednjim delom.

yaktrax_obutev

Več o izdelku si preberite na tej povezavi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj