V današnjem času, ko nešteto zvezdnic s kozmetičnimi posegi postavlja nedosegljive lepotne standarde; ko kozmetična industrija preplavlja trg z izdelki proti staranju in ko lepotni filtri družbenih medijev spreminjajo realne podobe ljudi, je postala prava redkost, da nekateri javno nasprotujejo tem nerealnim trendom.

Tako se je kar nekaj zvezdnic odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim “izboljšavam” in sprejele svoj naravni videz.

Te zvezdnice so se zavezale, da se bodo izogibale plastičnim operacijam, ne glede na to, ali se borijo proti družbenim pritiskom glede “mladosti” ali pa želijo preprečiti morebitne kozmetične katastrofe.

Barbra Streisand

Barbra Streisand je leta 2023 v svojih spominih z naslovom ‘My Name Is Barbra’ opisala številne primere, ko so ji ljudje predlagali operacijo nosu in zobne kapice, da bi si izboljšala možnosti za kariero v Hollywoodu.

“Mislila sem si: ‘Ali ni moj talent dovolj? Operacija nosu bi bolela in bila draga,” je dejala pevka, dobitnica nagrade EGOT. “Poleg tega, kako bi lahko komu zaupala, da bo naredil točno to, kar sem želela, in nič več?”

Streisand je nadaljevala: “To je bilo preveliko tveganje. In kdo je vedel, kaj bi to lahko naredilo z mojim glasom? Nekoč mi je zdravnik rekel, da imam izkrivljen septum … morda zato zvenim tako, kot zvenim. Poleg tega so mi bili všeč dolgi nosovi … italijanska igralka Silvana Mangano je imela takega in vsi so mislili, da je lepa.”

Paulina Porizkova

Porizkova je jasno povedala, da je #proaging.

“Boj proti staranju. Obrnite staranje. Pomladite se. Anti-age. Nič od tega ni mogoče. Vendar če na internetu poiščete informacije o staranju, boste dobili tole. Tablete, eliksirji in treningi za boj proti staranju. Veste, kaj je edini način za ustavitev staranja? Umreti,” je supermodel leta 2021 na Instagramu podpisala fotografijo v bikiniju.

“Čutim odgovornost, da se predstavim takšna, kot sem,” je oktobra 2023 povedala nekdanja supermanekenka Paulina Porizkova. “Zakaj potrebujem izboljšave? Zdaj sem v svojih najboljših letih. Žal mi je, da menite, da moje gube preprečujejo, da bi bila v najboljših letih, toda kot oseba, kot popolnoma oblikovana ženska na vrhuncu moči, je to to.” 

“Želim izkoristiti vse, kar mi je bilo dano. In želim osvetliti temne kotičke sramote, ki se zgrinja na ženske, ker si upajo starati,” je nadaljevala Porizkova. “Sama ne morem spremeniti sveta, a če se počutite tako kot jaz, je tukaj na IG nekaj neverjetnih žensk, ki me vsak dan navdihujejo. Teh je še veliko več in navdihujejo me iz najrazličnejših razlogov, vendar za zdaj izbiram le tiste, ki sprejemajo svoje staranje in ga delajo lepega.”

Napis je zaključila z nekaj hashtagi: “#nobotox #nofillers #nointerventions YET #nofilter #noshame #proaging.”

Emma Thompson

Emma Thompson je leta 2014 odkrito povedala svoje mnenje o plastičnih operacijah.

“To je noro,” je rekla. “To ni nekaj normalnega in kultura, ki smo jo ustvarili in ki pravi, da je to normalno, ni normalna. Zakaj ljudje prosijo osebe, da jih razrežejo in jim v telo vstavijo stvari? Kaj je to, kaj počnemo sami s seboj?”

Z oskarjem nagrajena igralka je dodala, da jo skrbi, kako bo lepotna kirurgija vplivala na prihodnost družbe: “To je kronično nezdravo in vse to ima zelo resno plat, saj bomo na koncu dobili nekakšno ‘superkulturo’, ki bo mladim, dekletom in fantom, sugerirala, da je to videti normalno. To pa ni normalno.”

Thompsonova je v začetku leta 2022 podvojila svoje mnenje in povedala, da ta pojav obravnava kot “obliko kolektivne psihoze”. “To sem vedno mislila. Toda vedno sem bila nekakšna militantna feministka, ko je šlo za ženska telesa in za to, kaj je bilo z njimi storjeno, kaj naj pričakujemo od sebe, kaj naj si naredimo.”

Meryl Streep

Meryl Streep je odločno proti plastičnim operacijam, saj je videla, da so preveč njenim vrstnicam videz poslabšale.

“Ko jih vidim pri ljudeh, ki jih srečam, je to kot prekinitev komunikacije z njimi,” je decembra 2009 povedala za Vanity Fair. “To je kot zastava pred pogledom, in to je za igralca kot nošenje tančice – ni dobro.”

Julija 2008 je razložila, kako pomembno je sprejeti “darilo” staranja, in povedala: “Presenečeni bi bili, koliko moških v tej industriji je šlo po tej poti plastične operacije. Tega preprosto ne razumem. Staranje moraš sprejeti. Življenje je dragoceno, in ko izgubiš veliko ljudi, se zaveš, da je vsak dan darilo.”

Julianne Moore

“Nerada obsojam ljudi, da si dajejo botoks, vendar ne verjamem, da so zaradi tega videti bolje,” je Julianne Moore povedala oktobra 2010. “Mislim, da so zaradi tega le videti, kot da so si nekaj naredili na obrazu. Ko pogledaš nekoga, ki so mu na nek način spremenili obraz, je videti čudno.”

Oskarjevka je pozneje spregovorila o besedni zvezi “graciozno staranje” iz leta 2021 in povedala: “V tem izrazu je toliko obsojanja … Ali obstaja neugoden način staranja? Seveda nimamo možnosti. Nihče nima možnosti glede staranja, zato ne gre za pozitivno ali negativno stvar; preprosto je.”

Nadaljevala je: “To je del človeškega stanja, zakaj torej o tem vedno govorimo, kot da je to nekaj, na kar imamo vpliv? Kako se lahko še naprej razvijamo? Kako krmariti po življenju, da bomo imeli še globlje izkušnje? To bi moralo biti bistvo staranja.”

Halle Berry

Halle Berry priznava, da je poklic igralke povezan z velikim pritiskom, da si mora privoščiti plastično operacijo, vendar pravi, da se drži svojega, ko gre za lepotne posege.

“Ko vidiš, da to počnejo vsi okoli tebe, se ti zgodi, da pomisliš: ‘Ali moram tudi jaz narediti isto, da ostanem živa v tem poslu? Ne bom lagala in rekla, da mi te stvari ne pridejo na misel, ker mi jih vedno kdo predlaga,” je igralka povedala leta 2015. “To je skoraj kot razpoka, ki ti jo ljudje poskušajo vsiliti. Tako se počutim jaz. Vedno znova sem se samo opominjala, da je lepota res takšna, kot je, in da ne gre toliko za mojo fizično podobo. Staranje je naravno in to se bo zgodilo vsem nam.”

Dodala je: “Želim si, da bi bila vedno videti kot jaz, tudi če je to starejša različica mene. Mislim, da ko se preveč ukvarjaš s kozmetičnimi stvarmi, na neki način postaneš nekdo drug.”

Salma Hayek

“Nobenih kirurških popravkov. Tudi botoksa ne,” je junija 2010 izjavila Salma Hayek in potrdila, da se nikoli ni odločila za lepotno operacijo. “Mislim, da je grozno, ko si ta dekleta v dvajsetih letih vbrizgavajo injekcije v obraz in ustnice. Ena mi je rekla: ‘Če zdaj uničim svoje mišice, nikoli ne bom imela gub.’ Si predstavljate?”

Igralka je svojo lepotno skrivnost razkrila leta 2015. “Uporabljam sestavino, imenovano Tepezcohuite, ki jo v Mehiki uporabljajo za žrtve opeklin, saj popolnoma obnovi kožo,” je povedala. “Ko sem nekatere sestavine odnesla v ameriške laboratorije, so si rekli: ‘O moj bog! Kako to, da tega nihče ne uporablja?’ Zato nimam botoksa, pilingov in polnil.”

Julia Roberts

“Žalostno je, da živimo v tako panični, dismorfni družbi, v kateri si ženske sploh ne dajo možnosti, da bi videle, kako bodo videti kot starejše osebe,” je avgusta 2010 povedala Julia Roberts. “Želim si imeti neko predstavo o tem, kako bom videti, preden začnem s popravki. Želim, da moji otroci vedo, kdaj sem jezna, kdaj vesela in kdaj zmedena. Vaš obraz pripoveduje zgodbo … in to ne bi smela biti zgodba o vaši vožnji do zdravniške ordinacije.”

Leta 2014 je igralka povedala, da so njena stališča proti operacijam v tem poslu redka, in izjavila: “Po hollywoodskih standardih sem verjetno že zelo tvegala, ker nisem imela facelifta.”

Jodie Foster

“Plastična kirurgija ni zame,” je Jodie Foster povedala leta 2007. “Nič nimam proti temu, da si jo privoščijo drugi ljudje. Karkoli želijo storiti, me ne moti. Zame je to res stvar samopodobe. Raje imam, da nekdo reče: ‘Vau, to dekle ima slab nos’ kot pa: ‘Vau, to dekle ima slabo operacijo nosu’. Raje imam komentar o tem, kdo sem, kot pa o nečem, kar me označuje kot osebo, ki se sramuje tega, kar sem.”

Foster, ki ostaja trdna v svojih prepričanjih, se je morala naučiti, kako sprejeti staranje v Hollywoodu.

“Šestdeset let je bila najboljša sprememba od vseh, saj sem se v petdesetih letih borila s težavami. Bila sem nekako takšna: ‘Ali bom še kdaj počela kaj smiselnega? Ali je to vse, kar obstaja,” je igralka novembra 2023 povedala za revijo Interview. “To je tista nerodna faza, ko so vsi, ki so v poznih štiridesetih ali petdesetih letih, zelo zaposleni s tem, da se napihnejo in si v obraz vbrizgavajo s—je. Nisem si želela takšnega življenja, vendar sem tudi vedela, da ne morem tekmovati s svojim starim jazom.”

Nadaljevala je: “Ko sem dopolnila 60 let, se je nekaj zgodilo. Rekla sem si: ‘Ugotovila sem, kaj je to. To je dobro. Mislim, da je bilo nekaj v tem, da sem se vrnila k delu z drugačnim odnosom, da sem resnično uživala v podpiranju drugih ljudi in si rekla: ‘To ni moj čas. Imela sem svoj čas. To je njihov čas. “

PREBERITE TUDI: Manekenka razkrila, s čim se morajo spopadati zrele ženske

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj