… zagotovo štejemo 83-letno manekenko Carmen Dell’Orefice, ki je še vedno polno zaposlena. Carmen je v svetu mode že sedem desetletij, kar je približno desetkrat toliko kot je dolga kariera povprečne manekenke. A Carmen se ne da in modne hiše in revije jo še vedno najemajo. Le kako ji uspeva?

Najstarejša manekenka na svetu, ki dejansko še dela v svojem poslu, je tokrat na naslovnici posebne izdaje revije New You, oblečena v črnino in okrašena z biserno ogrlico, ki se čudovito poda njenim sivim lasem. Ne le, da je 175 cm visoka lepotica še vedno pogosto na naslovnicah revij, temveč se še vedno pogosto sprehodi tudi po modnih pistah. Nedavno nazaj je zaprla modno revijo Max.Tan za pomlad in poletje 2015 v Singapurju.

“V zadnjih 25 letih svoje kariere sem bila na več naslovnicah kot vsa leta pred tem,” je povedala. “Sem na teritoriju, ki ga ima večina za neuporabnega – stara in s sivimi lasmi. A počasi sem začela osvajati ta teritorij, malo po malo, ker se zavzemam za starost.” Razkrila pa je tudi, da ne izgublja časa s štetjem kalorij in da ji tudi nikoli ni bilo treba, zahvaljujoč svojemu dobremu metabolizmu.

“Lahko bi zašla v težave s hrano tekom življenja, ker zelo rada jem, a sem imela vedno srečo z metabolizmom,” se je pohvalila. “Imela sem težave s sladoledom, ko sem bila mlajša. Če moji prijatelji danes odprejo moj hladilnik, rečejo 'O moj bog, kdo bo pojedel ves ta sladoled?' Imam zmrznjenega za vsak slučaj. Daje mi občutek varnosti, je kot denar na banki. Marsikdo bi mislil, da so to oblačila, a ni tako – to je sladoled.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj