Oh, vsi vemo, kako se začne. Ko si zaljubljen, slišiš travo rasti, pravijo. Prvič sta šla skupaj na sprehod, sladoled, ali kavo. Iskrice kar letijo in kmalu se spustita v resno zvezo. Metuljčki so še vedno prisotni in na prvem skupnem dopustu še vedno žarita od sreče. Prav tako sta vesela, ko si ustvarita skupno gnezdece in morda tudi že družino. Lahko slišita poročne zvonove. Vztrajno in počasi nadaljujeta in kar naenkrat vse zbledi.  Postaneta tako predvidljiva in rutinska, da dnevi minevajo, vi pa zavidate prijateljici, ki se je na novo zaljubila in ponovno občutila vse metuljčke.

No, naj vas potolažimo. V resnici vajina zaljubljenost ni minila, le skrila se je. Kako jo izbezati? Imamo 8 idej!

1. Ustvarite novo rutino!

Če že morajo biti rutine, pa ustvarita novo. Idej je malo morje. Pomislita, kaj sta včasih rada počela. Je bil to sprehod po mestu, vožnja s kolesom ali preprosto počitek  na kavču?
 

2. Presenetita se!

Desetletje je mimo, vidva pa tako predvidljiva. On ti pokloni vrtnico za valentinovo, ti pa mu za rojstni dan kupiš spodnjice in parfum ter skuhaš njegovo najljubšo jed. Za obletnico si povesta, da se ljubita. Za tvoj rojstni dan te pelje v tvojo najljubšo restavracijo. Zbudita se! Ali niso presenečenja in darila najlepša ravno takrat, ko niso pričakovana? Kupi mu tortico, kar tako, ker ga ljubiš. Preseneti ga z vročim sporočilcem na hladilniku ali pa mu sredi delavnika pošlji žgečkljivo sms sporočilo.
 

3. Pojdita na počitnice – vsak zase

Ta nasvet morda zveni čudno, ampak dejansko deluje. Pokliči prijateljice in si privoščite podaljšan vikend v kakšni od čudovitih evropskih prestolnic, njemu pa predlagaj, da gre s prijatelji na moški vikend. Tako si bosta dala priložnost, da se začneta pogrešati. Po prihodu nazaj se vama bo zdelo zabavno poslušati zgodbe in dogodivščine, in znašla se bosta v povsem novi luči.

4. Izberita si skupen cilj in ga dosežita

Premislita, kaj bi veselilo oba in kako lahko to dosežeta. Hitro se bosta znašla v zabavnem načrtovanju in preživljanju skupnega časa malo drugače. Pojdita letos na Triglav, pretecita polmaraton, naredita tečaj potapljanja. Ko bo cilj dosežen, bosta ponosna sama nase in eden na drugega!

5. Kosilo ali večerjo jejta, kot se spodobi

Ta čudovita hrastova miza, ki sta jo tako navdušeno skupaj kupila, tam ni le za okras. Tam je zato, da se tam ob okusnem obroku lahko pogovarjata vsakdanje reči. Umaknita telefone in utišajta televizijo in se posvetita en drugemu.

6. Poslušajta se, čeprav vaju včasih zgodbe dolgočasijo

Vemo, spet ti razlaga o dogodkih v službi, kjer ne pozabi omenit vseh detajlnih malenkosti, ki te zareees ne zanimajo, medtem, ko ti istočasno razmišljaš, kako komaj čakaš, da neha govoriti in da mu poveš, kaj vse – veliiko bolj zanimivega – , se je čez dan zgodilo tebi. Vendar pa – poslušaj ga, poskusi izvedeti, kaj ti želi sporočiti. Če je partner imel slab dan, mu ne odgovarjaj in ne pametuj. Bodi samo tam in ga poslušaj. Daj mu vedeti, da ga nekdo razume. 

7. Spat pojdita GOLA

Čuden nasvet, se vam ne zdi? Dejstvo je, da pri odgovornostih, ki jih imamo odrasli, težko najdemo čas za nežnost in spolnost. Zjutraj služba, popoldne obveznosti in prisotnost otrok, zvečer pa utrujena popadata v posteljo in v trenutku zaspita. No, poskusita, znajdita se skupaj v postelji, gola. Zdaj vam ljubljenje zagotovo ne uide..

8. Izklopita telefone

Ste prebrali vse korake? Sedaj pa vse to poskusite brez telefona ob sebi. Dejstvo je, da nam telefon odvrne pozornost od trenutka, v katerem se nahajamo. Pusti novice, družabna omrežja in dopisovanja s prijateljicami. Posvetita se raje drug drugemu.

Najbolj pomemben nasvet, da se najdete in ponovno povežete s svojim partnerjem pa je – najprej najdite in vzljubite sebe. Tako vas bo imel partner namreč najbolj rad.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj