Uspešna poklicna pot je lahko pomemben del srečnega življenja in neprestana poklicna rast vam lahko zagotovi več sredstev, večje ugodnosti in občutek zadovoljstva.

V tem članku vam ponujamo vodnik, kako v 10 preprostih korakih napredovati v karieri.

1. Vsako leto ali dve si vzemite nekaj časa za temeljit razmislek o svoji karieri

Ogrejte svojo mrežo, preverite nove priložnosti in primerjajte plače. Ko imate na voljo prave podatke, sprejemate pametnejše karierne odločitve. Če vas je strah ali vam je nelagodno, ste najverjetneje prišli do nečesa čudovitega! Strah pomeni, da povečujete svoje območje udobja.

2. Ne bojte se spregovoriti na sestanku

Ne bojte se spregovoriti na sestanku ali se dogovoriti za sestanek s sodelavcem ali šefom – ne glede na to, ali želite razjasniti podrobnosti o projektu ali obravnavati občutljivo situacijo. Ko gre za to, da bodo vaše ideje slišane ali da se boste resnično povezali s sodelavci, nikoli ne podcenjujte moči osebnega srečanja in pomena osebne komunikacije.

3. Sprejmite svojo (in tujo) nepopolnost, pomoč in slabe dneve

Nekateri mislijo, da je pisarna kraj, kjer je ves čas vse popolno: vsa moč, vsa briljantnost, ves čas. Čeprav si morate prizadevati za močan in briljanten vtis, občasno vprašanje ali pojasnilo ne bo zmanjšalo vaših sposobnosti, ampak vam bo morda pomagalo prebiti se skozi kočljivo situacijo z nedotaknjenim ugledom.

4. Konstruktivna kritika je darilo

Kritiko ali “povratno informacijo” vzemite kot nekaj, kar je: darilo, ki vam je dano, da bi postali boljši v svojem delu. Ne obremenjujte se z osebo ali načinom podajanja. Namesto tega izluščite uporabne drobtinice in pojdite naprej.

5. Oblecite se za službo, ki jo želite, ne za tisto, ki jo imate

Kljub temu, da ste to slišali že tisočkrat – ali dejansko upoštevate? In sicer: oblecite se za službo, ki jo želite, ne za tisto, ki jo imate. To sporočilo sicer daleč presega oblačila; gre za to, kako se obnašate; kako se predstavljate na sestankih in dogodkih v pisarni; kako komunicirate z osebjem nad vami in pod vami ter kako resno jemljete svoje delo.

6. Kaos in napake so lahko nova priložnost

V kaosu je priložnost. Večina večjih kariernih pospeškov se zgodi, ko nekdo vstopi v nered in naredi spremembo.

7. Dobite si mentorja

Mentor v podjetju je še posebej dragocen – lahko vam odkrije priložnosti za napredovanje, ki jih morda spregledate, vas vodi pri zahtevnih projektih in vam pomaga vzpostaviti odnose z višjimi vodilnimi. In kar je najpomembneje, če je vpliven, vam lahko da priporočila za posebne projekte ali ekipe, za katere sicer ne bi prišli v poštev. To pa so dejavniki, ki vam bodo utrli pot do uspeha v podjetju.

PREBERITE TUDI: 7 kariernih nasvetov, če trenutno niste zadovoljni s svojo službo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj