Spanje na določeni nadmorski višini je že super, še zlasti, če imamo tudi razgled na morje. A če bi radi izkusili nekaj povsem novega in posebnega in skorajda spali z ribami, potem je nujno obiskati katerega od podvodnih hotelov.
 

ATLANTIS: Dubaj, Združeni Arabski emirati

Tudi v mestu, polnem luksuznih in posebnih hotelov z vrtoglavo visokimi cenami, je to podvodno zatočišče razred zase. Ima dva podvodna apartmaja, Poseidon in Neptune, ki oba ponujata pogled na laguno Ambassador Lagoon  od tal do stropa – laguno, ki je dom več kot 65 tisočim morskim živalim, vključno z morskimi psi. Ultra luksuzni detajli kot so 24-urno osebni lakaj ter milo s koščki 24-karatnega zlata skorajda upravičijo 5.000 EUR na noč.
 

MANTA RESORT: Pemba otok, Tanzanija

Če že samo potovanje v Tanzanijo ni dovolj izjemno doživetje, potem je korak dlje uživanje na zasebnem lebdečem otoku. Če vam zveni klavstrofobično, brez skrbi: ima streho in podvodni razgled na Indijski ocean, saj ima nastanitev pod vodo.
 

UTTER INN: Västerås, Švedska

Ljubek plavajoči hotel na sredini jezera Mälaren je pravi umetniški dosežek. Zleknite se na palubi, veslajte okoli v kanuju ali pa se sprostite v postelji, iz katere lahko opazujete ribe pod vodo skozi podvodno okno.
 

RESORT WORLD SENTOSA: Singapur

Izbirate lahko med kar 11 luksuznimi apartmaji, ki vsi vključujejo jacuzzi, luksuzno zunanje dvorišče in osebnega lakaja. Iz vseh lahko opazujete podvodno življenje drugega največjega akvarija na svetu. Z več kot 100 tisoč živalmi in 800 različnimi vrstami morda vidite celo ogromnega morskega skata, jato delfinov ali morskega psa kladvenice. Toliko o sobi z razgledom!
 

LIME SPA: Maldivi

Saj veste tisti občutek, ko se sproščate v wellnessu, obkroženi z zvoki narave in uživate v izjemni masaži in pomislite – a je lahko še bolj sproščujoče? Morda pa je lahko. Če ne drugje, na Maldivih v wellness centru LIME Spa, kjer lahko uživate v najrazličnejših tretmajih v svojem lastnem podvodnem akvariju.
 

PLANET OCEAN podvodni hotel: Kuba

Gre za prvi podvodni luksuzni butični hotel na svetu. Čeprav šele v začetni fazi, bi bila ta kolekcija hotelov (namen jih imajo zgraditi 15) lahko podvodni raziskovalni center – prvi v morskih vodah Kube. Govori se, da naj bi bila na vrhu celo poročna kapelica. Če slučajno v prihodnosti načrtujete poroko …
 

ITHAA podvodna restavracija: otok Conrad, Maldivi

Če potrebujete še dodaten razlog za obisk Maldivov, ga imamo. Neverjetno večerno doživetje, v katerem goste odpeljejo 5 metrov pod gladino oceana v stekleno restavracijo. Tam okušajo svežo mešanico zahodnjaško-maldivskih specialitet in hkrati opazujejo panoramski pogled na podvodno življenje.
 

Katerega bi najraje obiskali?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj