Ne glede na to, ali ste premalo spali; ali je bil spanec slabe kakovosti, ker ste se neprestano zbujali; ali pa kombinacija obojega – potrebujete nekaj, kar vas bo spravilo k sebi. Kavo ste že spili – dve pravzaprav – a kar ne deluje kot bi morala. Dan je še dolg, imate obveznosti in če bi še tako radi ostali v postelji, si tega ne morete privoščiti.

Predstavljamo vam 7 trikov, kako hitro do več energije (in vsi so brezplačni!).

1. Poglejte kaj smešnega

Povejte šalo; naj vam jo kdo pove; ali si oglejte kak smešen video. Raziskave kažejo, da ko se smejimo, nam to pomaga, da ostanemo budni in bolj razbujeni, prisebni. Poleg tega smeh znižuje stresni hormon kortizol, ki vzame ogromno energije in povečuje negativnost.

2. Meditirajte

Res je, mexitaija se v osnovi priporoča zaradi pomirjajočih in uravnoteževalnih učinkov, a deluje tudi kot vir energije. Npr. aplikacija kot je OMG. I Can Meditate! Ponuja kratke meditacije, ki destresirajo in nam pomagajo priti skozi dan.

3. Požvečite list poprove mete

Študija univerze Coventry University je pokazala, da žvečenje stimulira dotok krvi v možgane, kar nas zbudi. Še posebej učinkovita je poprova meta, saj eterično olje oz. vonj poprove mete dokazano izboljša razpoloženje in dvigne energijo. Poleg tega nam omogoči bolj jasno razmišljanje in koncentracijo. Sanjsko, mar ne?

PREBERITE TUDI: 5-minutni trik, s katerim si zvišate energijo

4. Rišite

Ne, ne, ne potrebujete platna in slikarskih barv, brez skrbi. Gre za nenamensko risarjenje, kakršno smo izvajali po zvezkih, ko nam je bilo v šoli dolgčas. Ta sproščujoča aktivnost je po eni strani oblika umetnosti, ki spodbuja kreativnost in domišljijo – hkrati pa nam omogoča, da se čez dan počutimo bolj pri energiji in produktivni.

5. Pijte limonado

Ta citrusni napitek ima presenetljivo zbujajoč učinek (da pozitivnih učinkov na zdravje niti ne omenjamo: med drugim alkalizira; deluje razstrupljajoče; pospešuje prebavo in izboljšuje imunski sistem). In ravno ti učinki poskrbijo, da imamo več energije, sploh če je naše telo alkalno. V zakisanem stanju se počutimo utrujene; imamo slabo prebavo in se na splošno ne počutimo najbolje v svoji koži.

6. Poslušajte živahno glasbo

Glasba lepša življenje. To je dokazala tudi raziskava, opravljena na univerzi Missouri. Ugotovili so, da živahna, energična glasba pozitivno vpliva na počutje, zato je dobro, da imamo pri sebi vedno najljubše komade in slušalke (kar in kadar je všeč nam, ni nujno, da bo tudi ostalim).

7. Gibanje

Le kaj bolj požene kri po žilah kot energično gibanja. Lahko skačete ali tečete na mestu; naredite nekaj izpadnih korakov ali sklec; ali pa tečete po stopnicah navzgor – zagotavljamo, da vas bo zbudilo. Hkrati gibanje povzroči sproščanje hormonov sreče, endorfinov, tako, da se boste tudi počutili boljše.

PREBERITE TUDI: 6 jutranjih rutin za boljše počutje in več energije

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj