Pravijo, da ko moški malo bolj pogleda žensko, pomisli na seks. In medtem, ko je v tem verjetno veliko resnice, je sedaj znanost razložila, zakaj moški tako radi pogledajo za privlačnimi ženskami. Za to menda obstaja čisto posebna formula – to so določene ženske lastnosti, ki so moškim neustavljivo privlačne. Nekatere se vam bodo morda zdele skorajda malce smešne, večina pa je precej logičnih in smiselnih.

Po podatkih spletne strani Business Insider naj bi moški vsakič, ko pogleda privlačno žensko, izvedel nekakšno oceno reproduktivnega stanja ženske. Moški naj bi bili narejeni tako, da avtomatično iščejo točno določene lastnosti pri ženski – to pa so tudi lastnosti, ki žensko naredijo privlačno, saj so povezane z dobrim zdravjem in plodnostjo. Ko torej moški opazijo te lastnosti, njihova podzavest misli ‘lahko bi imela moje otroke!’. To povzroči, da jih taka ženska privlači.

Znanost je pokazala, da gre za 6 specifičnih lastnosti, ki tako privlačijo moške. In kaj ženska ‘potrebuje’, da je privlačna moškemu?

1. Razmerje pasu in bokov 7:10 ali čim bližje temu

To naj bi bilo idealno razmerje širine pasu in bokov. Gre za to, da sta pas in boki povezana z nosečnostjo in porodom, zaradi česar moški (podzavestno) mislijo, da so širši boki idealni za rojstvo njihovega otroka. Torej, moški imajo radi ožje pasove in širše boke.

2. Visok glas

Po podatkih raziskave, ki je omenjena v videu, ki si ga boste lahko ogledali na koncu članka, visok glas moškim naznanja mladostnost in drobno, ženstveno telo oz. postavo, kar je moškim oboje zelo privlačno (seveda tako kot povsod, tudi tu obstajajo izjeme, a podatki kažejo, da to velja za večino moških). Mladost je tako privlačna, ker moškemu naznanja, da je ženska v zdravem obdobju, sposobna rojevati njegove potomce.

3. Zdravi lasje

Zdravi, sijoči, gosti, dolgi lasje so moškim zelo privlačni. Tudi ti pomenijo znak mladosti, zdravja, vitalnosti, plodnosti. (Še sreča, da obstajajo lasni vložki za tiste, ki nimajo sreče z gostoto las!).

PREBERITE TUDI: Moške privlačijo rdeče ustnice

4. Nasmeh

Tu verjetno niti ni potrebno izgubljati besed – srečni, veseli in zadovoljni ljudje so privlačni ljudje. A znanost je pokazala tudi, da bolj beli kot so zobje, boljše je. Beli in zdravi zobje nakazujejo na mladost in dobro zdravje.

5. Malo ličil

Ja, še vedno drži  pravilo ‘manj je več’! Če mislite, da več plasti pudra; veliko rdečila in bronzerja; intenzivno senčenje obraza; pet različnih senčil; obrvi, poudarjene kot bi jih narisale z voščenko; ter debela plast šminke delujejo privlačno ali mladostno, se motite. Že več raziskav je pokazalo, da je moškim bolj privlačen naraven videz – a seveda to ne pomeni popolnoma brez ličil. Smisel je, da se poudari, kar je lepega, in prekrije manjše napakice.

Tudi v videu so moški priznali, da bi radi videli, da bi ženske uporabljale kar 40 odstotkov manj ličil! To pove precej, mar ne? In – roko na srce – tudi sicer je lepše videti svež obraz z malo ličili kot pa več plasti različnih izdelkov, ki povrhu vsega postarajo.

6. Rdeča barva

To, da je rdeča barva povezana s strastjo, ni iz trte izvito. Znanstveniki so dokazali, da če ženska nosi rdečo barvo, to poveča njeno privlačnost v očeh moških. Pa ne le to – ta fenomen so opazili tudi pri živalih! Zatorej: hitro poiščite svoj odtenek rdeče šminke in kupite rdečo obleko, če ju še nimate!
Da so moškim rdeče ustnice seksi, pa so pokazale tudi razsikave: Rdeča šminka je najbolj seksi in Moške privlačijo rdeče ustnice.

Več o tem pa si lahko ogledate v spodnjem videu:

Je to vse?

To so torej tiste lastnosti, ki žensko naredijo moškim bolj privlačno. A po drugi strani je dejstvo, ki so ga potrdile tudi mnoge raziskave, da so moški zadovoljni že, če dobijo žensko, pripravljeno za seks. Skratka, eno so želje in ideali, drugo pa realnost.

Ne pozabimo tudi, da gre pri vsem naštetem za prvi, vizualni vtis – in moški so zelo vizualna bitja. Ne glede na to, kako privlačna je ženska – če se bo izkazala za npr. ‘tečno’, kot se sami pogosto izrazijo, ji niti vseh naštetih 6 lastnosti ne bo prav nič pomagalo. Ko s človekom prebijemo veliko časa oz. z njim živimo, postanejo bolj pomembne druge lastnosti kot je videz – med drugimi npr. prijaznost, optimizem, spoštljivost in prilagodljivost.

PREBERITE TUDI: 6 znanstveno dokazanih stvari, ki moške ženskam naredijo bolj privlačne

 

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj