… da tokrat naredimo stvari bolje. To je leto, ko ne boste več tista izčrpana in izgorela mama, ki bo z zobno ščetko v rokah lovila svojega otroka, ga preganjala, da naredi nalogo  in vrgla stran še eno nepojedeno kosilo. Seveda bodo napake, vendar boste mirni in hladni ob kaosu in pozabljenih dogovorih. Ker ste vi, super mama, pristala na spodnje zaobljube.

1. Načrtovanje bom prepustila svojemu zakoncu, tudi če trdi, da sem “boljša v tem”. Zna uporabljati internet, kajne? Potem je več kot sposoben najti lokalni nogometni program za otroke.

2. Za nič se ne bom prijavila zaradi krivde, pritiska ali ker to počne moja soseda.

3. Določila bom družinsko pogodbo glede pričakovanj domače naloge, tako da smo vsi na isti strani. Vsak dan bomo temu namenili 30 minut in ne bo TV-časa, dokler ne bo končana domača naloga. Najpomembneje pa je, da se bo s to pogodbo strinjal tudi moj zakonec, tako da mi ne bo treba ves čas biti negativec.

4. Uveljavila bom jutranjo rutino. Mora obstajati boljši način za odštevanje časa našega odhoda, da ne bom svojemu otroku ob 7.55 kričal praznih groženj.

5. Ne bom se kregala zaradi oblačil. 

6. Zavezala se bom, da bom enkrat na mesec dobila varuško in dejansko šla ven. Ker naročanje hrane in gledanje Netflixa nista enaka pravemu zmenku.

PREBERITE TUDI: Slovenski profesor spregovoril o katastrofalnem stanju v slovenskih šolah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj