… na sredini. Standardi privlačnosti so v resnici na splošno deljeni, vendar imajo tudi naše osebne želje precej veliko vlogo. Poglejte, kakšne malenkosti na ljudeh, lahko vplivajo na to, ali nam bo nekdo bolj privlačen.

 

1. Zenice

Zenice spremenijo svojo velikost kot odziv na čustva in postanejo večje, kadar smo srečni. Nekatere raziskave so pokazale, da podzavestno menimo, da so ljudje z velikimi zenicami bolj privlačni, ker kaže na obojestranski interes. V preteklosti so italijanske ženske namenoma razširile zenice s strupenim izvlečkom neke rastline, da bi bile moškim bolj privlačne.

2. Razmerje med boki in pasom

Razmerje pasu in bokov je od nekdaj veljalo za eno najpomembnejših lastnosti ženskega videza. In kot kažejo nekatere raziskave, čim nižje je razmerje med pasom in boki, bolj privlačna se ženska zdi moškemu.

3. Simetrija obraza

Raziskovalci so potrdili, da so simetrični obrazi bolj privlačni od tistih z manj simetrije, ker jih naši vidni receptorji lahko obdelujejo veliko lažje. Drugi razlog za to je, da simetrične obraze biološko povezujemo z dobrimi geni.

4. Povprečnost

Kot kaže raziskava, imamo raje videz, ki nam je videti bolj povprečen. In to ima lahko različne razlage: bodisi jih povezujemo z biološkimi prednostmi kot so dobri geni, ali pa imajo naši možgani preprosto raje bolj značilne obraze.

5. Zdrava prehrana

Obstaja majhna študija, ki kaže, da lahko prehranske preference moškega privlačijo žensko. Vonj moških, ki so pred kratkim jedli sadje in zelenjavo, je veljal za veliko boljšega od moških, ki so večinoma jedli nezdravo hrano.

6. Vonj

Ženski vonj lahko dejansko vpliva na to, kako privlačne so moškim. Vendar to velja za poseben vonj: tisti, ki temelji na ženskih reproduktivnih hormonih. Kot kažejo raziskave, so ženske v fazi ovulacije veliko bolj privlačne za moške, ker je raven hormonov v tem času višja.

PREBERITE TUDI: Kako postati bolj privlačni? Lažje, kot si mislite!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj