Končno je nastopilo pravo poletje in z njim tudi visoke temperature, ki pa prinašajo tudi znojenje. In medtem ko je znojenje naravno in zdravo, preznojen obraz in mokra oblačila niso videti ravno najlepše. Kako preprečiti, da bi bili videti (močno) preznojeni? Saj poznate tisto, ko si ne upamo niti premakniti, kaj šele dvigniti rok, da se ne bi videli mokri madeži pod pazduhami? Imamo 6 preverjenih nasvetov za vas.

1. Nanesite anti-perspirant ob pravem času

"Ob pravem času? A obstaja 'pravi čas' za nanos antiperspiranta?" ste se verjetno vprašali. Ja, dejansko obstaja. Namreč, če boste antiperspirant nanesli zvečer po prhanju, bo veliko bolj učinkovit, saj se bo preko noči lahko dodobra vpil v zgornje plasti kože in tako veliko bolje deloval. Ne verjamete? Kar poskusite!

2. Premišljeno izberite oblačila

In sicer tako kar se tiče materialov, kot tudi barv in modelov.

Kakšen model?

Modeli, ki so široki okoli ramen in rok, se ne dotikajo pazduh in se torej tudi ne bodo navlažili. Ožji kot so zgornji deli, hitreje in bolj mokri bodo postali.

Kakšno barvo?

Temnejša kot je barva, manj se pozna vlaga, zato sta najboljša izbira temno modra in črna. A ker vemo, da je poletje čas za barve, lahko to pravilo mirno izpustite in si pomagate z nasvetoma pod točkama 1 in 3.

Kakšen material?

Naravne, seveda, ki dihajo. Idealna poletna izbira so lan, viskoza, svila in bombaž. Na vsak način se izogibajte 100% poliestru in akrilu (razen če gre za posebna, športna oblačila – tu velja ravno obratno).

3. Uporabite blazinice za pazduhe

Skoraj vsaka drogerija prodaja blazinice, ki jih nalepite na notranjo stran oblačila na področje pazduh in ki vpijajo znoj. Idealna rešitev za ožja in svetlejša oblačila, če se jim ne želite odpovedati.

4. Ne pretiravajte z ličili

Bolj kot bo vaš obraz obložen z ličili: plastjo UV zaščite, primerja, pudra, bronzerja, osvetljevalca in še česa – bolj očiten bo znoj in bolj maskast in obložen bo videti obraz tekom časa. Na koncu dneva boste videti kot bi vam nalomljeni kosi ometa ležali na obrazu, zato se držite pravila 'manj je več' – seveda pa vam ličil ni treba v celoti izpustiti: cilj je svež, ne neurejen ali utrujen videz.

Če nimate ravno najlepše kože, vseeno nanesite lažji tekoči puder ali obarvano (BB, CC kremo) in 'kritične' predele dodatno prekrijte s korektorjem. Svež in sijoč videz za lica boste dosegle s kremnim rdečilom, na veke pa nanesite le malce nežno sijočega senčila in maskaro.

5. Imejte vedno vse pri sebi – bodite 'oborožene'

Kaj je 'vse'? Vse je 'bojna oprema' proti preznojenemu videzu, ki vključuje:

  • osvežilne deo robčke (če začne kljub vsem ukrepom nastajati neprijeten telesni vonj);
  • mini deodorant ali antiperspirant;
  • robčke za matiranje obraza (ali vsaj papirnate robčke, ki delo opravijo enako dobro, zelo priročni pa so tudi, ko je treba obrisati znoj z drugih delov telesa);
  • puder v kamnu.

6. Izbirajte lahke in sveže dišave

Torej dišave, ki temeljijo na zelenem čaju, citrusih, belem cvetju … in se izogibajte vsem presladkim in pretežkim (še vedno je boljša izbira že n-krat vohani D&G Light Blue kot redki YSL Opium). Počutili se boste bolj sveže, poleg tega so 'pretežke' in presladke dišave lahko moteče tudi ostalim (delitev parfumov na poletne in zimske obstaja z razlogom). Seveda tudi pri nanosu ne pretiravajte.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj