Obstaja več vrst glavobolov, najpogostejši so tenzijski. Točkovni glavoboli so boleči in se pojavljajo v skupinah ali na posebnih točkah glave, migrene pa so zmerno do hude vrste glavobola, ki znatno vplivajo na kakovost življenja.

Čeprav so številna zdravila usmerjena v lajšanje simptomov glavobola, obstajajo tudi številni učinkoviti naravni načini zdravljenja, ki jih predstavljamo v nadaljevanju.

1. Pijte zadostne količine vode

Nezadostna hidriranost telesa lahko vodi do glavobola. Študije so pokazale, da je kronična dehidracija eden izmed najpogostejših vzrokov za nastanek tenzijskega glabovola in migren.

2. Jemljite magnezij

Magnezij je pomemben mineral, ki vpliva na mnogo funkcij v našem telesu, tudi na krvni sladkor in delovanje živčevja. Zanimivo je, da se je magnezij izkazal tudi kot naravno zdravilo za glavobole. Dokazano je, da je primanjkljaj magnezija pogost pri ljudeh z močnimi in pogostimi glavoboli.

3. Dovolj spanca

Pomanjkanje spanja negativno vpliva na vaše zdravje in pri nekaterih ljudeh povzroča glavobole. Raziskave so pokazale, da ljudje, ki spijo več kot 6 ur na noč, redkeje trpijo za glavoboli kot tisti, ki se ne naspijo dovolj.

4. Izogibajte se hrani, bogati s histaminom

Histamin je biološka snov, ki se nahaja v telesu in igra vlogo pri imunskem, prebavnem in živčnem sistemu. Lahko ga najdemo tudi v različnih živilih (sir, fermentirana hrana, pivo, vino, dimljene ribe, dimljeno meso …). Študije kažejo, da so nekateri ljudje občutljivi na to snov, zato jim povzroča glavobole – morda ste med njimi in sploh ne veste.

5. Olajšajte bolečino s hladnim obkladkom

Uporaba obkladkov lahko zmanjša simptome glavobola do te mere, da ni potrebno zaužiti farmacevtskih sredstev.

6. Sprostite se

Stres je mnogokrat povzročitelj glavobolov, čeprav se tega ne zavedamo. Poskusite se sprostiti, hodite na sprehode, poskusite jogo, eterična olja, razvajajte se, preberite knjigo – skratka vzemite si čas zase. Glava vam bo hvaležna.

PREBERITE TUDI: Takole se lahko v trenutku znebite tenzijskega glavobola

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj