… občutiti neizmerno olajšanje, da osebe ni več v vašem življenju in začeti sanjati o čudovitem življenju, ki vas čaka. Morda pa že celo proslavljate nove začetke. Istočasno pa del vas pogreša tisto osebo, čeprav je morda z vami grdo ravnala. To ni nič neobičajnega. Če imate nekoga radi, je nemogoče te občutke prekiniti čez noč. Ta čustva vas lahko spremljajo tudi tedne in mesece po končanem razmerju. Preberite nekaj nasvetov, kako čim hitreje in čim bolje okrevati po toksičnem razmerju.

1. Pojdite sami na potovanje

Toksično razmerje vas je morda pustilo negotove in vam znižalo samozavest, zaupanje, morda ste celo izgubili svojo identiteto in ste mnenja, da ne znate več sprejemati svojih odločitev in skrbeti zase. Na potovanju boste sami sebi dokazali, da zmorete vse. Ne rabite oditi na drugi konec sveta, dovolj je že mesto, ki ga ne poznate.

2. Pišite o svojih čustvih

Pisanje dnevnika je priljubljen hobi z razlogom – je čudovit način za izražanje težkih misli in občutkov. Kupite zvezek ali dnevnik in začnite pisati, risati, slikati ali izdelovati kolaže.

3. Najdite nov hobi

Toksični odnosi ponavadi uničujejo dušo. Ko zapustite toksično osebo, morda ne boste vedeli, kdo ste ali v čem uživate. Morda ste izgubili zanimanje za svoje nekdanje hobije. Prekinite rutino, tako da si trikrat na teden vzamete pol ure, da raziskujete nove interese, ali se ukvarjate z nečim, kar ste imeli radi, preden ste spoznali bivšega.

4. Naučite se prepoznati toksične ljudi

Kdor je preživel toksično ali zlorabljajoče razmerje, ve, da je učenje prepoznavanja energijskih vampirjev, narcisov ali ljudi s slabimi nameni ključna življenjska spretnost. Ostanite samski nekaj časa in si preberite nekaj o dinamiki nezdravih odnosov, zlorabah in opozorilnih znakih, ki kažejo, kdaj je čas, da izstopite iz zveze.

5. Izogibajte se osebe, ki je kriva za vaše stanje

Konec zveze lahko sproži neke vrste obup. Morda ne želite nič drugega kot videti ali govoriti s svojim bivšim partnerjem. Morda jih želite prositi, naj se vrnejo, kljub temu da vam ne ponujajo ničesar pozitivnega, ali si morda domišljate, kako bi začeli prepir, v katerem jim natančno sporočite, kako grozni so bili. Če se boste na njihova sporočila odzvali, bi se lahko kratkoročno počutili bolje, toda če se želite odstraniti od toksičnih odnosov, je edina možnost, da popolnoma prekinete stike.

PREBERITE TUDI: Kako preboleti konec zveze

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj