… mnogi pa raje mirno sedijo v kotu. Tretja kategorija ljudi, pogosto imenovana “introverti”, je povsem razumljiva. Zaradi narave, da ne govorijo veliko in si vzamejo čas za sprostitev, jih pogosto označujejo za “arogantne” in “muhaste”. Vendar pa temu sploh ni tako. Introvertirani ljudje imajo le drugačen pogled na življenje in ljudi. V luči tega je nekaj stvari, ki jih morate vedeti.

1. Tiho ne pomeni sramežljiv

Ljudje včasih naredijo napako, ko mislijo, da samo zato, ker je človek tih, pomeni tudi, da je sramežljiv. Pomembno se je zavedati, da obstaja velika razlika med introvertiranostjo, sramežljivostjo in socialno tesnobo. Introverti radi osebo bolje spoznajo, preden se veliko pogovarjajo.

2. Ne sovražijo ljudi ali družabnih srečanj

Če se introverti na koncu pogovarjajo z vami, najverjetneje uživajo. Naj vas njihovi kratki odzivi ne zavedejo! Radi slišijo, da ljudje govorijo bolj kot sami, zato se ne zadržujte. Povejte jim svoje zgodbe, nasmejte jih s šepavo šalo in z njimi delite celo svoje najgloblje misli.

3. Zabavajo se

Čeprav so introverti tihi na glasnem in množičnem družabnem srečanju, to ne pomeni, da se ne zabavajo. V mnogih primerih so introverti v sobi zadovoljni, da sedijo in opazujejo, poslušajo vse zanimive malenkosti, zvoke in pogovore. So radovedni in želijo izvedeti več o svetu in ljudeh okoli sebe.

4. Sam čas je za njih bistven

Vse, kar se dogaja na svetu in v njihovem vsakdanjem življenju, je zelo pomembno, da si introverti vzamejo nekaj minut ali celo ur, da ostanejo sami s svojimi mislimi. Ukvarjanje s samotnimi hobiji, kot so branje, risanje, pisanje, poslušanje glasbe itd., Je lahko zelo stresno. Ti trenutki miru v njihovem sicer napornem dnevu so ključni za njihovo dobro počutje.

5. Ni jih treba “popravljati”

Mnogi introvertiranci so omenili, da so jih učitelji in drugi odrasli pogosto silili v situacije, ko so se počutili nelagodno ali preobremenjeni. Čeprav sta izjemna sramežljivost in socialna tesnoba težave, ki jih je treba odpraviti, jih je treba obravnavati sočutno in strokovno. Prisiljevanje sramežljivih ali zaskrbljenih otrok v socialne situacije, v katerih se počutijo preobremenjene ali neprijetne, sploh ni najprimernejši način za pomoč.

PREBERITE TUDI: Introvertirani ljudje imajo raje produktivne pogovore

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj