… nerazpoloženi, počasni, izčrpani in ne bi želeli opravljati nobene dejavnosti. Zagotovo ne morete imeti vedno polnega trebuha. Občasno nimamo časa za prehranjevanje zaradi tesnega urnika ali drugih razlogov in smo prisiljeni nadaljevati s svojim delom. Toda glede na znanost je veliko stvari, ki jih sploh ne bi smeli početi, ko ste lačni, saj je verjetneje, da se boste odločali hitro in boste morda kasneje to obžalovali.

Sprejemati pomembne odločitve

Študije kažejo, da se lačni ljudje ne odločajo dobro. Po mnenju raziskovalcev z nizozemske univerze v Utrechtu lahko zaradi lačnosti manj razmišljate in se boste morda odločili za impulz, ki ga boste kasneje najverjetneje obžalovali. To se zgodi, ker grelin, ki je hormon lakote, proizveden v prebavilih, vpliva na možgane in vašo sposobnost racionalnosti.

Nakupovati

Če morate po nakupih, pojejte nekaj, če nočete kupiti kopico nepotrebnih stvari. Raziskave kažejo, da ljudje, kadar so lačni, običajno porabijo več za nepotrebne stvari. Če greste po nakupih, boste na koncu verjetno kupili veliko ogljikovih hidratov in sladkarij, ker takrat hrepenite po teh izdelkih.

Se prepirati

Ne glede na to, kako ste jezni na svojega partnerja, ne vpletajte se v kakršne koli prepire, saj bi to lahko poslabšalo razmerje med vama. Namesto tega si vzemite nekaj časa, vzemite nekaj za jesti in dvakrat premislite, preden kaj rečete. 

Vaditi

Nekateri mislijo, da bi vadba na tešče lahko pripomogla k izgorevanju odvečne maščobe, vendar je ravno obratno. Vadba na tešče lahko omeji vašo zmogljivost in lahko ovira vašo vadbeno rutino. Poleg tega zaradi nizke energije obstaja tudi veliko tveganje za poškodbe. Pred izvajanjem katere koli vaje se morate pravilno oskrbeti z gorivom, da dosežete največje rezultate.

PREBERITE TUDI: Takole so nam oprali možgane, da je zajtrk nujen obrok

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj