… zaradi katerih vas bodo ljudje spoštovali, četudi ne ustrezate zgoraj naštetim merilom. Tukaj je 5 takšnih trikov, ki vam lahko pomagajo ne le v službi, ampak tudi pri prijateljih.

1. Spoštujte svoj čas

Svoj čas morate ceniti. Če pravite, da v določenem časovnem obdobju ne boste dosegljivi, vendar se vmes odzovete na klice in sporočila, je samoumevno, da ne spoštujete svojega časa, zakaj bi ga nekdo drug? In zakaj bi nekdo drug potem spoštoval vas?

2. Močan in samozavesten govor

Vaš vtis je pomemben in spoštovanje pridobite tudi zaradi svojega govora. Zaradi jecljanja in nerazločnih besed ste videti premalo samozavestni. Če ne zvenite prepričani vase, potem je to takojšen morilec spoštovanja. Govorite razločno, preudarno in z močnim tonom glasu.

3. Držite se svojih vrednot

Mnogi ljudje prilagodijo svoje vrednote glede na situacijo in zaradi tega izgubijo veliko spoštovanja. Ogrožanje lastnih vrednot kaže, da se ne držite svojih besed. To ni nič drugega kot čisto pomanjkanje integritete.

4. Naj ljudje mislijo, da ste samozavestni

Ko vstopite v sobo, morate ljudem pokazati svoj prostor. S tem mislimo, da ko vstopite v sobo, vam ni treba biti velik govornik. Vse, kar morate storiti, je, da dovolite ljudem, da mislijo, da ste ta samozavestna oseba, ki ima vso pravico biti na trenutnem mestu. Če ste videti izgubljeni, boste samodejno izgubili to spoštovanje.

5. Nadzorujte situacijo

Opazujte ljudi okoli sebe, ki jih drugi zelo spoštujejo. Opazili boste, da se držijo skupaj in tako zelo nadzorujejo svojo situacijo. Dajejo vtis, zaradi katerega iščete njihovo potrditev, preden karkoli storite.

PREBERITE TUDI: Starejše osebe so vredne več spoštovanja

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj