… čiščenja, ni nikomur preveč všeč. Če vam povemo, da lahko hitro očistite hladilnik, nam boste verjeli? V nadaljevanju vam predstavljamo 20 minutno metodo čiščenja hladilnika, ki je preverjena. No, če imate ogromen hladilnik, boste morda potrebovali kakšno minutko več.

Izpraznite hladilnik

To lahko storite vse naenkrat ali po odsekih. Najbolje, če vse naenkrat. Misel na to, da hrana stoji ven, vam bo pomagala narediti vse hitreje. Za odlaganje predmetov pripravite dve področji: eno za stvari, ki jih je treba očistiti (na primer zastarele ostanke v posodi) in drugo za predmete, ki jih je treba vrniti v hladilnik. Vse, kar je treba zavreči, kar ni v zabojniku, ki ga želite obdržati, gre seveda naravnost v smeti.

Čista vsebina

Z vlažno krpo obrišite dno predmetov in očistite tudi morebitne kapljice na straneh.. Želite, da je vse, kar vrnete v hladilnik, čisto, da ne širite nereda. Posode za ostanke lahko očistite zdaj ali počakate, dokler ne končate s hladilnikom.

Očistite notranjost hladilnika

Če lahko odstranite police in predale, naredite to. Notranjost hladilnika poškropite z raztopino kisa in vode, pri čemer se osredotočite na umazana mesta in pustite, da se vpije. Odstranjene police in predale operite s toplo milnico in jih pustite, da se posušijo. Vrnite se v hladilnik in vse obrišite s krpo.

Vrnitev vsebine

Police in predale posušite in jih vrnite v hladilnik. Nato vse na novo očiščene predmete postavite nazaj v hladilnik na njihova območja. 

Očistite zunanjost

Malo mešanice čistila, ki ste ga uporabili za notranjost, poškropite po notranjosti in obrišite s čisto krpo.

PREBERITE TUDI: Jabolka: bi jih morali hraniti v hladilniku?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj