… zanašajo na zdravila, toda tvegajo neželene učinke, v nekaterih primerih celo zasvojenost. Namesto tega uporabite raje naravo, ki nam prinaša toliko različnih sredstev za lajšanje bolečin. Številna zelišča in začimbe lahko zdravijo vnetja in druga sorodna stanja. Te rastlinske možnosti spadajo v kategorijo zdravljenja, znano kot alternativna medicina, ki vključuje tudi akupunkturo, jogo, reiki in druge prakse. Ko gre za lajšanje bolečin, boste morda presenečeni nad tem, kaj vam lahko pomaga.

Lubje vrbe

Ljudje že stoletja uporabljajo vrbovo lubje za lajšanje vnetij, ki so vzrok za večino bolečin. Lubje bele vrbe vsebuje kemikalijo salicin, ki je podobna glavni sestavini aspirina. Prvotno so ljudje žvečili samo lubje za lajšanje bolečin in vročine. Zdaj se lubje vrbe prodaja kot posušeno zelišče, ki ga lahko skuhate kot čaj. Vendar lubje vrbe nosi lastno tveganje za neželene učinke. Lahko povzroči motnje v želodcu, upočasni delovanje ledvic in podaljša čas krvavitve, tako kot aspirin. Uporabljajo ga lahko samo odrasli. Podobno kot je lahko aspirin v velikih količinah škodljiv za otroke, je lahko vrbino lubje strupeno za otroke.

Kurkuma

Kurkuma je začimba, ki curryju daje rumeno barvo in edinstven okus. Vsebuje spojino kurkumin, antioksidant, ki pomaga zaščititi telo pred molekulami prostih radikalov, ki lahko poškodujejo celice in tkiva. Kurkuma se lahko uporablja tudi za zdravljenje številnih stanj, vključno z prebavnimi motnjami, razjedami, želodčnimi težavami, luskavico in celo rakom.

Nageljnove žbice

Tako kot druge zeliščne dodatke lahko tudi nageljnove žbice uporabite za zdravljenje številnih stanj. Nageljnove žbice lahko olajšajo slabost in zdravijo prehlad. Pomagajo lahko tudi pri lajšanju bolečin, povezanih z glavoboli, artritičnimi vnetji in zoboboli. Nageljnove žbice se lahko uporabljajo tudi kot del lokalnega sredstva za lajšanje bolečin.

Akupunktura

Ta starodavna kitajska medicinska praksa skuša ublažiti bolečino z uravnoteženjem naravnih poti telesa. Pretok energije je znan kot qi (izgovarja se CHEE). Za to prakso akupunkturisti v kožo položijo drobne tanke igle. Mesto vstavitve je povezano z izvorom bolečine. Na podlagi qi lahko iglo vstavimo daleč od dela telesa, ki trpi zaradi bolečin. Akupunktura lahko lajša bolečino, tako da telo sprošča serotonin, kemikalijo za dobro počutje, ki lajša bolečino.

Toplota in led

Med najpogostejšimi zdravili za domačo bolečino je nanašanje toplote in ledu neposredno na mesta bolečine. Čeprav se to zdravljenje zdi očitno, ni vsem jasno, kdaj natančno uporabiti led in toploto. Uporaba ledenega paketa za zmanjšanje otekline in vnetja kmalu po tem, ko imate napetost mišic, tetiv ali vezi, lahko prinese olajšanje. Zanimivo je, da ko vnetje izgine, lahko vročina pomaga zmanjšati togost, ki jo povzročajo zvini. Obkladek , ki ga na kratko uporabimo na glavi, lahko pomaga tudi odpraviti bolečino pri glavobolu. Če je vaša težava artritis, bo vlažna toplota, ki jo date na prizadeti sklep, pomagala bolj kot led.

PREBERITE TUDI: Ženske občutijo bolečino bolj kot moški

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj