… vaše družine in o tem, kakšna energijska raven bi najbolj ustrezala. Ne pozabite, da čeprav imajo ti psi lahko lastnosti, zaradi katerih so odlični družinski ljubljenčki, boste morali še vedno delati na vsakodnevnem usposabljanju in socializaciji, da jim boste pomagali postati dobri družinski člani.

Tukaj je seznam psov, ki so ponavadi najboljši psi za otroke in družine:

Zlati prinašalec

Zlati prinašalec je samozavesten, pameten, prijazen in zvest pes. Zlati prinašalec ni niti agresiven niti plašen, zato je izjemno potrpežljiv, zaradi česar se odlično ujame z otroki.

Labradorec

To je ena izmed najbolj priljubljenih pasem psov in z dobrim razlogom – labradorec je igriv, potrpežljiv, ljubeč, zaščitniški in zanesljiv. Še ena prednost – laboratoriji so zelo inteligentni.

Pudelj

Poleg svojih pogosto značilnih pričesk je pudelj tudi zelo pameten in nežen pes. Ponosna in elegantna pasma psov je hkrati skrbna in zvesta ter je le redko jezna ali zdolgočasena.

Beagle

Zaradi majhne velikosti in umirjenega temperamenta je ta pasma odlična izbira za družine. Beagle-i so bili prvotno gojeni kot lovski psi, njihova čvrsta postava pa pomeni, da niso nikoli preveč utrujeni, da bi se igrali.

Francoski Bulldog

Za predanega, potrpežljivega psa, ki se bo zagotovo obnašal ljubeče do otrok, je buldog vaša pasma. Bulldog ima močno zgradbo, ki je kot nalašč za otroke. Vendar ne bo dobil nobene nagrade za energijo, saj so znani po tem, da je nimajo.

PREBERITE TUDI: Pasme psov, ki so primerne za stanovanje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj