… da se spravite v akcijo! Spoznajte Wendy Ido, Shirley Webb in Patricio.

Wendy Ida lahko 37 burpijev v eni minuti. To je zelo dober rezultat za kogarkoli – a kaj, če vam povemo, da ima Wendy 64 let? Mama in babica je pred leti shujšala kar 40 kilogramov in se pri 57-ih letih udeležila svojega prvega fitnes tekmovanja. Nadobudna fitneserka je videti izvrstno, še bolj osupljiva pa je njena kondicija. In kar je najbolje: želi biti navdih vsem, ki pravijo "Sem prestar/a.”

Shirley Webb je 78-letnica (ja, prav ste prebrali), sicer babica, ki redno obiskuje fitnes in dviguje 100 kg uteži. Ima kar nekaj rekordov. Če ste pomislili, da to počne že od mladosti, ste v zmoti – začela je šele pred 2 letoma! "Tako neverjetno razliko sem opazila pri sebi,'' je povedala v nedavnem intervjuju.

In potem je tu še Patricia, ki prav tako dviguje uteži. Dvigovati jih je začela pred 3 leti in po le kratkem času je postala najboljša dvigovalka leta 2016 na tekmovanju Maine State Power Lifting Championship. Stara je 50 let. Kaj zmore? Počep s 137 kg uteži, 77 kg dviga s 'bench press' in 162 kg mrtvega dviga.

Vse to so primeri žensk, ki so vzele svoje zdravje in usodo v svoje roke – in še zdaleč niso edine. In gibanje jim daje nov zagon in boljše počutje. "Ko grem v telovadnico in telovadim, se potem počutim toliko bolje kot prej, počutim se tako dobro. Počutim se izjemno," je3 povedala Webbova, ko so jo vprašali, zakaj pri teh letih tako intenzivno telovadi. "Zadnjič je v telovadnico prišla ena gospa in je rekla 'videla sem tvoj video in sem se odločila, da še sama pridem in se včlanim v klub.' To mi daje tako dobre občutke."

Kaj porečete na tele fit dame?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj