Slovenski oglaševalski festival (SOF), bo 12. in 13. aprila 2018, z nosilno temo “Slavimo kreativnost, slavimo posel!” v ospredje postavil prispevek oglaševalske industrije kot celote. Osrednji nacionalni dogodek oglaševalske in širše marketinške stroke ponovno vabi, da v osrčju Portoroža, v hotelu Kempinski Palace Portorož, prisluhnete številnim domačim kot tudi mednarodnim govorcem. Sistem za prijavo del je z današnjim dnem odprt, prijavitelji pa imajo možnost svoja dela prijaviti do 26. februarja 2018. Prijavljena dela bo ocenjevala strokovna žirija pod vodstvom Mitje Petroviča.

Predsednica letošnjega SOF-a mag. Karmen Škoda Piško poudarja, da SOF že desetletja vabi in postavlja izzive najdrznejšim, spodbuja bolj zadržane, zrcali realnost, s tekmovalnim programom pa nagrajuje in se prikloni idejam, zgodbam, izraznosti – tistih oglasov in rešitev, ki vsebujejo vhunski izbor slovenskih kreativnih začimb. “SOF vedno znova povzdigne, ovije in nam kot darilo presenečenja prinese nove trende, nove pristope, s čimer vedno znova spodbudi razvoj tržnokomunikacijske stroke. Zato torej … slavimo kreativnost, slavimo posel!” še dodaja mag. Karmen Škoda Piško.

Naj se tekma prične

Sistem za prijavo del je odprt. Prijavitelji imajo na voljo 13 tekmovalnih skupin; 12 rednih in eno posebno tekmovalno skupino. Tudi letošnje leto je v tekmovalni program prineslo nekaj sprememb, ki prijaviteljem nudijo nove možnosti za prijavo del. Skupina, ki je bila sedaj namenjena radijskim oglasom in komuniciranju, je razširjena na področje zvočnega komuniciranja. Znotraj njenih kategorij lahko prijavitelji prijavijo oglase, trženjske in komunikacijske projekte, samostojne vsebine ter dogodke, ki izvirajo iz zvočnega okolja oz. temeljijo na zvočni podlagi.

Skupina Oblikovanje ima po novem poenostavljene tekmovalne kategorije. Vaša najboljša dela lahko sedaj prijavite v kar tri kategorije in sicer Grafično oblikovanje, Produktno oblikovanje in Digitalno oblikovanje. Leto 2018 prinaša tudi novo štetje za agencijo in znamko leta. Štetje leta bo sinhronizirano s koledarskim letom, zato bosta na 27. SOF-u podeljena naziva Agencija leta 2018 in Znamka leta 2018.

Prijavljena dela bo ocenjevala devet članska žirija

Predsednik žirije 27. SOF-a Mitja Petrovič, samostojni svetovalec na področju tržnega komuniciranja bo skupaj z osmimi člani žirije presojal katera dela si zaslužijo prestižne SOF-ove nagrade. Pri ocenjevanju se mu bodo pridružili vrhunski strokovnjaki in sicer: Vladimir Ćosić, digitalni kreativni direktor, McCann Beograd, Srbija, Blaž Kocjančič, kreativni direktor, Internavti, mag. Tomato Košir, oblikovalec vidnih sporočil, Petra Krulc, izvršna kreativna direktorica, Grey Ljubljana, Sara Mekinc, interaktivna kreativna direktorica, Pristop, Boštjan Napotnik, kreativni direktor, Futura DDB, Tomasz Pirc, UX, Innovatif in Janez Rakušček, izvršni kreativni direktor, LUNATBWA.

Udeleženci festivala bodo kreativnost, druženje, zabavo, znanje in posel slavili 12. in 13. aprila 2018, v Hotelu Kempinski Palace Portorož.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj